"Investitorul" Perez se lauda la AVAS ca si-a facut datoria la ARO Campulung

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pana pe 5 martie, el trebuie sa dovedeasca ca a facut investitiile asumate in contractul de privatizare

Pana la da1ta de 5 martie, Cross Lander, proprietarul ARO Campulung, trebuie sa faca dovada realizarii investitiilor asumate in contractul de privatizare. In caz contrar, investitorul John Perez va pierde societatea ARO. Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, a solicitat reprezentantilor firmei Cross Lander sa prezinte documentele auditate si certificate privind indeplinirea obiectivelor asumate in contractul de privatizare. Pentru prima data de la preluarea ARO Campulung, Perez s-a intalnit, ieri, cu seful AVAS, Mircea Ursache. Insotit de reprezentantii Ambasadei SUA la Bucuresti, Perez s-a laudat ca a facut investitii substantiale la ARO, depasind suma prevazuta in contract de 3,6 milioane de dolari pentru primul an de activitate, ne-au declarat surse autorizate. Desi, de la inceputul lunii decembrie, ARO este in bezna si fara gaze, pentru ca nu s-au achitat datorii de miliarde de lei catre Electrica si Distrigaz, iar salariatii nu si-au primit lefurile de mai multe luni, "investitorul" american a prezentat reprezentantilor AVAS o alta situatie: investitii realizate, un nou produs pe cale a fi comercializat. Mai mult, el a facut promisiuni ca intr-o saptamana va plati toate obligatiile salariale restante. "Doar investitorii care fac dovada bunei credinte in afacerea pe care au achizitionat-o de la statul roman vor ramane proprietari la societatile pe care le-au cumparat", i-a transmis seful AVAS patronului Cross Lander. Perez trebuia sa dovedeasca ca a realizat investitiile la ARO pe 5 ianuarie, dar a obtinut o pasuire de 60 de zile. In plus, el trebuie sa achite AVAS 2,7 milioane de euro, contravaloarea Fabricii de Scule si Matrite, vanduta ilegal dupa privatizarea societatii.

Mai multe pentru tine:
Țările înarmate nuclear au cheltuit pe arsenalul lor aproape 3.000 de dolari pe secundă în 2023
Val de ironii la adresa lui Iohannis după ce a felicitat naționala României: „Ce miracol, unii au rămas fără glas, iar alții au prins glas”
Cât de scumpă a ajuns una dintre cele mai faimoase stațiuni de pe litoral. „Lasă că Lidl nu e departe, iar la bulgari ne completăm stocul”
Cum arată Margareta Pâslaru la 81 de ani. Cine au fost cu adevărat părinții doamnei muzicii românești
Cele 4 zodii care vor fi protejate de Divinitate după solstițiul de vară din 2024. Bani, vacanțe în destinații de vis și o nouă iubire pentru acești nativi
Cum poate fi îngenuncheată Rusia. Politologul Cristian Pîrvulescu explică în ce condiții și când se poate ajunge la pace
Legea “fugarilor”, contestată de magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, se discută marţi la Curtea Costituţională
Cum s-a transformat Angela Similea în cei 77 ani. Diva Generației de Aur a trăit o iubire imposibilă: „Nu am avut un amor cu ea ca să mă despart de soţia mea”
Chris Martin, avertizat de Babasha despre incidentul de pe Arena Națională: „Foarte curând o să auziți și versiunea mea”
Un nou tip de tratament al tumorii hepatice este realizabil şi în România. „Cu ani în urmă, acest diagnostic însemna automat o condamnare la moarte”
Emma Răducanu repetă marea greșeală a lui Halep: britanica tocmai a dat cu piciorul la o șansă imensă