“Eram subjugat de rolul meu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actorul îşi aminteşte cu emoţie de ziua în care Dinu Cocea i-a propus să fie Anghel Şaptecai. L-a dus la Buftea, i-a lipit o mustaţă, l-a îmbrăcat în costum, i-a pus cizmele, i-a dat

Actorul îşi aminteşte cu emoţie de ziua în care Dinu Cocea i-a propus să fie Anghel Şaptecai. L-a dus la Buftea, i-a lipit o mustaţă, l-a îmbrăcat în costum, i-a pus cizmele, i-a dat pistoalele şi i-a încins brâul. După trei-patru zile de la filmări, Dinu Cocea l-a chemat pe Florin la cinematograf, să vizioneze, împreună cu Eugen Barbu, secvenţa respectivă.

“Dacă nu eşti bun, te schimbăm”, a zis Cocea. “Cu cine? Ce, eu sunt de schimbat? Eu sunt haiducul Şaptecai”, a răspuns tânărul actor, care mărturiseşte că în ziua aceea a fost prea emoţionat să meargă la întâlnirea cu Eugen Barbu. “Am stat şi am aşteptat. Şi, după vreo două ore, apare Cocea.

 «Eşti mare, mi-a zis, Barbu a fost entuziasmat. A zis că eşti ca un vultur»”, rememorează încântat Piersic.Astăzi, când deapănă amintiri de la filmări, Florin Piersic spune că era  subjugat  de rolul pe care îl juca.