Doar o treime din lapte, conform normelor UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar o treime din cantitatea totală de 1,2 milioane de tone de lapte procesată în România respectă normele europene din punct de vedere microbiologic, a declarat, ieri, vicepreşedintele

Doar o treime din cantitatea totală de 1,2 milioane de tone de lapte procesată în România respectă normele europene din punct de vedere microbiologic, a declarat, ieri, vicepreşedintele Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL), Gheorghe Petrişor. "Principala problemă a sectorului românesc de lapte o reprezintă materia primă, unde normele europene nu sunt respectate. În schimb, în sectorul de procesare a laptelui, companiile au făcut investiţii importante în ultimii ani pentru atingerea standardelor europene", a afirmat Petrişor. Majoritatea producătorilor de lapte îşi desfăşoară activitatea în ferme de subzistenţă, ţinând cont că în România există 1,7 milioane de vaci la 1,2 milioane de ferme, a adăugat vicepreşedintele APRIL.