Cum reuşeşte un fost comandant de pescador să ţină pe linia de plutiere o afacere cu o tradiţie de o sută de ani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu aproape 100 de ani, o lucrare ştiinţifică a biologului Grigore Antipa făcea cunoscut întregii lumi pescuitul tradiţional din Delta Dunării. Astăzi, Delta îşi atestă şi tradiţiile gastronomice, deocamdată, la nivel european.

La început a fost magiunul de Topoloveni, primul produs românesc care a obţinut atestarea „Indicaţie Geografică Protejată“ (IGP), în 2011. Apoi au dobândit certificare din partea autorităţilor de la Bruxelles şi telemeaua de Ibăneşti, novacul afumat din Ţara Bârsei şi salamul de Sibiu. La sfârşitul anului trecut, atestarea IGP a ajuns şi la scrumbia de Dunăre afumată, în urma unui proces care a început la sfârşitul lui 2014. 

Citeşte articolul integral pe NewMoney.ro