Consiliul Concurentei, cu ochii pe privatizarea Petrom

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tranzactia de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului Petrom va trebui notificata Consiliului Concurentei, intrucat poate determina distorsiuni ale mediului concurential. Mihai Berinde,

Tranzactia de privatizare a Societatii Nationale a Petrolului Petrom va trebui notificata Consiliului Concurentei, intrucat poate determina distorsiuni ale mediului concurential. Mihai Berinde, presedintele Consiliului Concurentei, pare hotarat sa-si spuna cuvantul in privatizarea Petrom: "Tranzactia trebuie notificata pentru ca se poate pune problema unei concentrari economice care sa consolideze pozitia dominanta pe care Petrom o are deja pe piata romaneasca si, eventual, a unui abuz de pozitie dominanta". Consiliul Concurentei va decide in privinta actiunilor in acest caz numai dupa ce va fi notificat de catre partile implicate cu privire la detaliile tranzactiei. OMV detine deja o retea proprie de distributie a carburantilor in Romania, fiind si unul din actionarii semnificativi ai grupului Rompetrol, a doua companie petroliera din Romania. Ministerul Economiei si Comertului a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca va negocia direct cu OMV privatizarea Petrom, ofertele companiilor MOL Ungaria si Occidental Oil and Gas Holding SUA fiind respinse. Contractul de privatizare va fi incheiat pana la sfarsitul lunii iunie, iar toate procedurile vor fi definitivate in termen de patru pana la zece luni. Valoarea tranzactiei a fost estimata la un miliard de dolari.

Mai multe pentru tine:
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”