China Gezhouba, care a construit cea mai mare hidrocentrală din lume, interesată de hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti şi Autostrada Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti va avea o capacitate instalată de 1.000 MW, realizarea proiectului urmând să dureze între cinci şi opt ani

Compania China Gezhouba, care a fost principalul contractor al hidrocentralei „Trei defilee“, cea mai mare hidrocentrală din lume, vrea să construiască hidrocentrala de acumulare de la Tarniţa-Lăpuşteşti, judeţul Cluj, şi să investească în construcţia Autostrăzii Transilvania şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, potrivit reprezentanţilor Prefecturii.

O delegaţie a companiei chineze se află la Cluj în aceste zile.

"Vizita este legată de intenţia părţii chineze de a se implica în realizarea hidrocentralei de acumulare de la Tarniţa - Lăpuşteşti, precum şi de posibilitatea de a investi în lucrările de construcţie a Autostrăzii Transilvania şi în construcţia Spitalului Regional de Urgenţă", se arată într-un comunicat al Prefecturii Cluj, citat de Mediafax.

China Gezhouba Group Corporation este una dintre principalele companii chineze de investiţii în infrastructura de transport, energie şi turism.

Grupul a fost principalul contractor al hidrocentralei "Trei defilee", cea mai mare hidrocentrală din lume, de pe fluviul Yangtze, şi a realizat sau a participat, în China, la construcţia a peste 100 de hidrocentrale precum şi la peste 300 de lucrări din domeniul infrastructurii - autostrăzi, poduri, diguri, căi ferate, locuinţe.

China Gezhouba şi-a exprimat şi anii trecuţi interesul pentru proiectul hidrocentralei de Tarniţa - Lăpuşteşti, care urmează să fie construită la 30 de kilometri de Cluj-Napoca, după o investiţie estimată la peste un miliard de euro.

Hidocentrala va avea o capacitate instalată de 1.000 MW, realizarea proiectului urmând să dureze între cinci şi opt ani. Noua investiţie va crea peste 4.000 de locuri de muncă.