Billa, Pic şi Spar, amendaţi de Consiliul Concurenţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a amendat cu 3,22 milioane lei (circa 850.000 euro) lanţurile de supermarketuri Billa România, Pic şi Spar, pentru furnizarea de informaţii incorecte în cadrul

Consiliul Concurenţei a amendat cu 3,22 milioane lei (circa 850.000 euro) lanţurile de supermarketuri Billa România, Pic şi Spar, pentru furnizarea de informaţii incorecte în cadrul investigaţiei derulate în sectorul comercializării produselor alimentare, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Informaţiile eronate au privit clauza clientului cel mai favorizat, care marchează obligaţia furnizorului de a oferi comerciantului cel mai bun preţ de pe piaţă. Societăţile respective au furnizat date incorecte cu privire la inexistenţa acestei clauze în contractele lor comerciale”, a motivat instituţia.

Potrivit Concurenţei, impactul clauzei clientului cel mai favorizat asupra pieţei reprezintă unul dintre elementele importante ale investigaţiei demarate în luna martie a acestui an, alături de impactul taxelor de raft şi de relaţiile pe verticală şi orizontală din sector.

Billa România a fost amendată cu 2,15 milioane de lei, Pic cu 819.000 lei şi Spar cu 256.000 de lei. Cele trei lanţuri de supermarketuri nu au comentat decizia Consiliului Concurenţei.

Mai multe pentru tine:
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Laurențiu Reghecampf, probleme fără sfârșit. E urmărit penal pentru violențe în familie
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa