ANAF avertizează asupra unei noi campanii de mesaje false: „Nu trimiteți banii solicitați”

0
Publicat:

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a avertizat, vineri, asupra unei noi campanii de mesaje false, trimise în numele isntituției, prin care se solicită achitarea unor sume de bani până în data de 8 aprilie.

Noi mesaje false au fost transmise în numele ANAF, Foto: Arhivă Adevărul

Vă informăm că astăzi numeroși contribuabili au primit mesaje false, transmise în numele ANAF, prin care li se solicită să achite sume de bani până în data de 8 aprilie, „în caz contrar, inspectorii antifraudă vor porni o investigație și se va înainta Poliției un ordin de reținere.”, au transmis reprezentanții ANAF.

Potrivit acestora, solicitarea frauduloasă a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparține instituției, iar documentul conține greșeli gramaticale precum și o serie de elemente, nespecifice comunicărilor ANAF.

Mesajul fals primit de contribuabili, Foto: ANAF

Atragem atenția, pe această cale, să nu deschideți aceste emailuri și să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Foarte important: să NU transmiteți banii solicitați!”, subliniază specialiștii.

Aceștia reamintesc că Serviciul Spațiul Privat Virtual (SPV), pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF: 0314039160.

În martie, la sesizarea unui contribuabil, ANAF a identificat o altă escrocherie realizată pe mail de un fals inspector superior care cerea să i se plătească peste 2.100 de dolari în criptomonede.

Ca și în situația de vineri, solicitarea frauduloasă din luna martie a fost transmisă de pe o adresă de email care nu aparținea instituției, anafro@europe.com. Prin email s-au transmis atunci: un termen limită pentru depunerea banilor, suma solicitată (2178 USD!) precum și metoda de plată: crypto monede!

Aceste elemente, nespecifice unei instituții de stat, au dat de gândit contribuabililui, care a contactat administrația fiscală din raza domiciliului, singura acțiune recomandabilă în situația în care orice contribuabil are suspiciuni cu privire la situația fiscală proprie.”, anunțau reprezentanții ANAF, luna trecută.