Amazon, acuzată că ar impune preţurile comercianţilor care vând pe platforma sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritatea de reglementare antitrust din Germania a lansat o nouă investigaţie referitoare la relaţia dintre gigantul comerţului electronic cu comercianţii terţi care folosesc platforma sa, a declarat şeful instituţiei, Andreas Mundt, transmite Reuters.

”Investigăm în prezent dacă şi cum influenţează Amazon modul în care comercianţii stabilesc preţurile pe platforma de comerţ electronic”, a spus Mundt, preşedintele Biroului Federal pentru Carteluri, publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Germania este a doua mare piaţă a Amazon după Statele Unite.

În timpul primelor luni ale pandemiei de coronavirus, când multe magazine au fost închise, iar cumpărătorii s-au reorientat către cumpărăturile online, au existat plângeri că Amazona i-a blocat pe unii comercianţi din cauza preţurilor prea mari, a spus Mundt.

“Amazon nu trebuie să fie un controlor al preţurilor”, a spus Mundt, adăugând că Amazon a răspuns solicitărilor sale de informaţii şi că răspunsurile oferite sunt în prezent evaluate.

Amazon nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Până în 2013, Amazon nu a permis comercianţilor să îşi ofere produsele prin intermediul altor site-uri la preţuri mai mici decât pe platforma sa, dar autoritatea germană antitrust a obligat compania să renunţe la această politică.

Anul trecut, Amazon a ajuns la un acord cu autoritatea germană pentru reformarea termenilor serviciului său pentru comercianţii terţi, determinând instituţia să renunţe la o investigaţie pe care o desfăşura de şapte luni.

Mai multe pentru tine:
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”