O canapea, patru decoruri diferite

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu trebuie să înlocuiţi toată mobila din casă atunci când vă vine cheful de o schimbare de decor! Nu e eficient din punct de vedere costuri şi nici bătaia de cap nu face sens. Până dăm piesele vechi, până le luăm pe cele noi, riscăm să ne piară pofta de reamenajare, să ne oprim chiar în mijlocul procesului şi să rămânem cu casa neterminată. Şi asta chiar nu cred că ne dorim!

Ce e de făcut? Foarte simplu! Fie recondiţionăm piesele de mobilier pe care le avem, fie schimbăm accesorizarea astfel încât să le facem să pară diferite. Şi modul în care reaşezăm mobila în casă poate contribui substanţial la modificarea aspectului general al locuinţei.

Astăzi ne concentrăm atenţia pe modul în care o canapea poate fi integrată în patru stiluri de amenajare. Textilele au un rol foarte important în definirea designului.

#1 Floral

Husele de pernă şi tabloul supradimensionat sunt elementele ancoră ale acestui decor. Primele atrag atenţia prin cromatică, iar cel de-al doilea prin dimensiune. Elementul comun: florile. Şi fisticul mesei ajută la omogenizarea decorului, fiind o modalitate de a scoate o pictură relativ clasică din sfera s-a obişnuită.

#2 Geometric

Dacă v-ar plăcea să aveţi în casă câteva picturi făcute chiar de dumneavoastră, dar vă gândiţi că nu aveţi prea mult talent, nu vă mai gândiţi! Acţionaţi! Astăzi arta este înţeleasă în atât de mult feluri şi forme. Spre exemplu o coală de hârtie colorată, pusă în ramă, devine pe loc un tablou. Evident că nu va fi unul de vândut în galeriile de artă şi nici de lăsat moştenire nepoţilor, dar el va servi foarte bine intenţie dumneavoastră de a decora cu forme geometrice. Completaţi decorul cu câteva perne decorative cu romburi, linii sau pătrate.

#3 Minimalist

Dacă preferaţi un stil minimalist, atunci canapeaua trebuie să fie vedeta, iar toate celelalte elemente de decor să graviteze în jurul ei. O regulă importantă este ca ele să nu o depăşească în înălţime, pentru a nu distrage atenţia. Nici pereţii nu trebuie să fie prea încărcaţi, tot din acelaşi motiv.

#4 Eclectic

Stilul eclectic este foarte în vogă de ceva vreme şi, vă mărturisesc, este preferatul meu. El se joacă foarte mult cu formele şi culorile, pe care le amestecă parcă fără pic de efort cu piese care, la prima vedere, par să nu aibă prea multe în comun. În cazul de faţă, un tablou autentic, cu rama aurită, stă perfect lângă unul extrem de simplu, parcă scos la imprimantă. La fel şi ţesăturile, cu imprimeuri atât de diverse ori piesele de mobilier, unul specific stilului marin, iar altul celui modern.

Acestea fiind spuse, nu mai rămâne decât să trag o concluzie şi ea ar fi că o casă frumoasă nu se decorează neapărat cu mulţi bani şi cu multă creativitate!

Despre stiluri de amenajare diverse am mai scris AICI