10 probleme generate de Crin Antonescu in relatia cu PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu incercat mult timp sa blocheze infiintarea comisiei speciale privind afacerea Nana a lui Traian Basescu.

Vrea Crin Antonescu sa rupa Uniunea Social Liberala? Presedintele PNL a amenintat astazi cu ruperea USL, pe fondul scandalului aparut in ultimele zile.

Antonescu  a sugerat cumva ca amenintarile la adresa unitatii USL ar veni din partea PSD. Evident, liderul liberalilor se face ca uita ce a facut in ultimele luni, dar si in ultimele zile. Am mai scris aici despre subiect, dar cred ca noul context ne ofera oportunitatea de a face un nou sumar asupra comportamentului recent al presedintelui PNL fata de partenerii sai. Mai jos, o selectie a 10 probleme generate de Antonescu in relatia cu PSD, in ultimele luni.

1.       A incercat mult timp sa blocheze infiintarea comisiei speciale privind afacerea Nana, fie explicit, fie prin ironii. Luni, 16 decembrie, a boicotat activitatea comisiei, retragand membrii PNL de la prima sedinta!

2.       A negat ca si-ar fi dat acordul pentru discutarea Legii amnistiei, desi toti ceilalti care au participat la intalnirile de la Parlament sau USL spun altceva. Nu doar ca a negat acordul politic, dar si-a folosit ulterior partidul pentru a bloca dezbaterea legii si a lovi in PSD

3.       A mintit cand a spus ca n-a fost informat in legatura cu modificarile la Codul Penal, desi a semnat rapoartele cu respectivele modificari, si le-a sustinut intr-o conferinta de presa marti, saptamana trecuta! Ulterior, a pasat responsabilitatea adoptarii modificarilor la Codul Penal celor din PSD, desi PNL are membri in Comisia juridica a Camerei

4.       A boicotat sedinta Camerei Deputatilor saptamana trecuta, blocand votul la Legea Minelor, pe care o sustinuse si in USL. Blocajul la Legea Minelor a ajutat opozitia si a pus piedici actualei puteri.

5.       I-a dat dreptate lui Basescu, sustinand si el ca PSD nu poate castiga alegerile prezidentiale cu un candidat propriu. Mai mult, Antonescu a argumentat, gresit, cu experienta istorica. Gresit, pentru ca PSD a pierdut alegeri si cand candidatul sau a fost sustinut de PNL (2009) sau a castigat alegerile cand nu a avut aliati notabili (2000).

6.       Atacul la Victor Ponta pe tema proiectului Rosia Montana, cand a cerut premierului retragerea proiectului de lege din Parlament, desi initial isi daduse acordul in cadrul USL. Adica, exact ceea ce a solicitat si presedintele, cu argumente similare celor folosite ulterior de presedintele PNL.

7.       In problema cainilor vagabonzi, desi era o lege in Parlament, Antonescu i-a dat dreptate lui Basescu solicitand si el Guvernului emiterea unei Ordonante de Urgenta care sa dea mana libera primarilor sa gestioneze aceasta problema. Din nou, o problema in care Antonescu a iesit public dupa presedintele Basescu, cu argumentele acestuia.

8.       Crin Antonescu a avut mesaje ostile inclusiv cu privire la prestatia lui Sorin Oprescu ca primar general. Adica, a partenerului sustinut de USL.

9.       Antonescu ii dadea dreptate lui Basescu, cu un atac de o duritate fara precedent la adresa lui Ponta, in problema numirilor de la DNA, atunci cand s-a decis scoaterea lui Papici de pe o functie pe care o ocupase interimar in mod repetat, nemaivand dreptul legal de a face asta cu mandat plin. Niciun moment Antonescu nu a pus problema respectarii legii, ci a acuzat, la fel ca Basescu, presupusa imixtiune in Justitie a premierului.

10.   L-a protejat pe Sorin Rosca Stanescu atunci cand l-a acuzat cu informatii false pe Victor Ponta, dar l-a exclus imediat din partid cand l-a atacat pe Basescu.  Rosca Stanescu adusese acuze repetate la adresa premierului, in sensul in care acesta ar fi fost santajat de Basescu sau ar fi avut anumite legaturi cu serviciile.