Telefonul-lego, noua invenţie a unui designer olandez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Telefon modular, desenat de olandezul Dave Hakkens. FOTO: Phonebloks.com
Telefon modular, desenat de olandezul Dave Hakkens. FOTO: Phonebloks.com

Un nou concept de telefon mobil, construit precum piesele de lego, va permite utilizatorilor săi să înlocuiască diferite componente ale aparatului fără să fie nevoiţi să piardă întregul dispozitiv, scriu cei de la BBC.

Noul concept de design a fost pus la punct, acum şase luni, de către olandezul Dave Hakkens, moment în care şi-a imaginat că orice produs electronic ar trebui să functioneze pe un principiu cât mai facil de înlocuire a componentelor defecte.

După o problemă cu aparatul foto personal, în care producătorul i-a recomandat să înlocuiască întregul produs, Dave Hakkens s-a gândit la un nou mod de a asambla electronicele, mai ales telefoanele mobile. 

”Când ai o problemă la roata de la bicicletă, nu arunci toată bicicleta. Din păcate, deseori nu procedăm aşa şi cu aparatele electronice", spune designerul olandez.

Astfel, Hakkens a ajuns la concluzia că un dispozitiv electronic ar putea fi modernizat mult mai uşor dacă majoritatea componentelor sale ar fi construite din module distincte, precum cărămizile de lego. Aşa a luat naştere conceptul de "Phoneblocks" (telefon modular - n.r.), prin care orice piesă electronica (procesor, baterie, giroscop, ecran) sunt ataşate individual pe o placă specială.

Noutatea însă nu se opreşte aici. Deoarece sistemul de prindere a componentelor electronice este atât de simplu, un utilizator îşi poate realiza nu doar un telefon mai puternic, din punct de vedere al procesorului, ci şi cu un ecran mai mare sau cu o baterie mai performantă.

„Aş vrea ca bateriile de la telefoane să poată fi înlocuite mult mai uşor decât acum. Motivul pentru care nu sunt, este deoarece producătorul unui aparat încearcă să facă telefonul cât mai mic, iar bateria trebuie să se potriveasca foarte bine în acel spaţiu îngust”, spune Bruce Harvey, un electronist de la Universitatea de Stat din Florida.

Preferinţele consumatorilor pentru aparate cât mai mici, înguste şi plate, sau cu ecrane cât mai mari, sunt motivele cele mai des invocate de producători atunci când aleg să nu construiască un aparat modular.

Totuşi, iniţiatorii acestui concept sunt optimşti, dar recunosc faptul că mai au paşi importanţi de făcut până când produsul lor va fi primit de public.

„Este o provocare tehnică, dar este una realizabilă”,  spune olandezul Dave Hakkens, iniţiatorul acestui concept. 


Citeşte şi:

FOTO Sud-coreenii se duelează în ecrane curbate: LG G Flex apare în câteva poze neoficiale şi va fi lansat luna viitoare

LG a promis un smartphone cu ecran curbat şi acum apar primele imagini cu acesta. Este curbat, într-adevăr, dar spre deosebire de Samsung Galaxy Round, acesta va fi curbat pe orizontală. În rest, dacă ţi-a plăcut LG G2, o să-ţi placă şi acest model.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite