Sub comanda Amazon, "noul YouTube" nu devine "băcănie": cofondatorul spune că poate produce bani din jocuri video

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amazon a cumpărat Twitch cu un miliard de dolari, mărindu-şi portofoliul de produse. FOTO The Verge
Amazon a cumpărat Twitch cu un miliard de dolari, mărindu-şi portofoliul de produse. FOTO The Verge

Google a cumpărat YouTube cu 1,65 miliarde de dolari, Amazon a cumpărat "noul YouTube" cu aproximativ un miliard de dolari. Totuşi, compania nu vrea să îşi extindă magazinul online în această platformă, ceea ce pune sub semnul întrebării monetizarea.

YouTube a devenit acum un fenomen global, cel mai mare site de video sharing. Aşa ceva are şanse să devină şi Twitch, dar în domeniul gaming-ului. Această platformă a trezit şi interesul Google, dar Amazon a avut oferta mai bună. Conform The Guardian, Emmet Shear, cofondatorul Twitch, a spus că Amazon nu doreşte să transforme platforma într-una de advertising pentru produsele sale.

"Întregul nostru website, în anumite privinţe, este o unitate de advertising pentru jocuri video. Dacă transformi asta într-un magazin cu de toate (n.r.: cum este Amazon), distrugi o mare parte din ceea ce e grozav la Twitch", a afirmat Shear într-o conferinţă TechCrunch. "Cred că vom reuşi să facem mai multe în a ne ajuta partenerii să îşi vândă jocurile video, dar există o diferenţă între a face asta şi a fi un magazin Amazon".

Twitch este în prezent cea mai populară platformă video pentru gameri. Aceştia îşi transmit aici meciurile, sesiunile de jocuri şi multe altele, printre care şi tutoriale. Gamerii au rămas un public destul de consistent şi generează foarte mulţi bani. În ultimele luni s-a speculat că Google va încerca să cumpere platforma, dezvoltându-şi şi mai mult activitatea începută cu YouTube, dar Amazon a ajuns acolo mai repede.

În prezent, Amazon este un magazin "cu de toate", vinde telefoane şi tablete şi are un magazin cu aplicaţii Android despărţit de cel al Google. Această companie a pornit în era "bulei .com" şi a ajuns de la vânzare de cărţi şi alte produse la a lua în calcul să livreze cu drone şi să fie cel mai mare magazin online. Totuşi, cresc din China altele, cum ar fi Alibaba.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite