Coreea de Nord a lansat trei jocuri pentru smartphone-uri, care simulează războiul

Coreea de Nord a lansat trei jocuri pentru smartphone-uri, care simulează războiul

Foto: NBC

Atunci când te gândeşti la producători de jocuri pentru telefonul mobil, Coreea de Nord este probabil ultimul exemplu care îţi vine în minte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ţara lui Kim Jong Un a intrat în rândul lumii bune a tehnologiei şi a produs nu mai puţin de trei jocuri destinate smartphone-urilor. Toate sunt simulatoare de război, fapt care nu pare chiar atât de ciudat la prima vedere, luând în considerare înclinaţia celor din nordul Peninsulei Coreene pentru activităţile militare.

Cele trei jocuri se numesc Confrontation War, Guardian şi Goguryeo Battlefield. Dacă ultimul dintre ele simulează o perioadă istorică cuprinsă între anii 57 î.Hr. şi 668 d.Hr., celelalte două sunt despre războiul modern. Perioada în care ele au fost lansate este propice, mai ales în condiţiile în care tensiunile nucleare dintre Coreea de Nord şi Statele Unite ale Americii sunt foarte ridicate în ultima perioadă.

Este interesantă şi popularitatea de care se bucură cele trei, cetăţenii ţării asiatice nefiind consumatori avizi de conţinut pentru smartphone-uri. Nici nu mai trebuie să sepcificăm cine este portretizat ca inamic în jocurile controlate într-un mod foarte rigid de propaganda de la Phenian. 

citeste totul despre: