Kadîrov, despre ajutorul acordat Palestinei: „Vom forța NATO să trimită forțe în războiul cu noi”

0
Publicat:

Șeful cecen Ramzan Kadîrov a acuzat Israelul de genocidul palestinienilor și de un fascism care "nu este inferior celui al lui Hitler".

Ramzam Kadîrov FOTO: Profimedia
Ramzam Kadîrov FOTO: Profimedia

Fundația Akhmat-Khadzhi-Kadîrov a pregătit ajutoare pentru 20.000 de familii din Palestina. Șeful Ceceniei a promis că va continua să lupte în conflictul cu Ucraina pentru a forța NATO să trimită forțe "la război cu noi", potrivit kommersant.ru.

„Victimele oribilului act de genocid sionist au fost câteva mii de oameni nevinovați. <...> În cruzimea sa față de Palestina, fascismul israelian de astăzi este la fel de crud ca cel al lui Hitler, dacă nu chiar mai mult”, a scris Kadîrov pe Telegram.

Pe canalul său, liderul cecen a publicat un apel din partea unor copii din Palestina care "nu numai că văd" cruzimea, dar și "o experimentează pe propria piele". El a remarcat că cei care "au vorbit întotdeauna cu ipocrizie" despre drepturile omului nu mai condamnă acum Israelul, ci "îi oferă agresorului tot felul de ajutoare". Potrivit dlui Kadîrov, sute de mii de ceceni se roagă la Allah "pentru pedepsirea rapidă a criminalilor israelieni".

"Noi, la rândul nostru, ne vom opune cu fermitate slujitorilor lui Iblis în Ucraina și vom forța NATO și alte țări să își cheltuiască principalul potențial militar și economic pentru războiul cu noi", a adăugat Ramzan Kadîrov.

Șeful Ceceniei a sprijinit Palestina la începutul războiului dintre Israel și Hamas în Fâșia Gaza și a sugerat unități cecene ca forțe de menținere a păcii pentru a "contracara orice persoane scandaloase".

Purtătorul de cuvânt prezidențial Dmitri Peskov, comentând comentariile lui Kadîrov, a precizat că Rusia are legături de lungă durată atât cu palestinienii, cât și cu Israelul și, prin urmare, întreține relații cu toate părțile implicate în conflict.

Războiul dintre Israel și Hamas durează din 7 octombrie. Acesta a început cu lansarea a sute de rachete asupra teritoriului israelian și cu confiscarea mai multor teritorii de către palestinieni. Israelul a răspuns prin impunerea unei blocade asupra enclavei și prin lansarea unei operațiuni militare care s-a extins în această săptămână.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite