Novak Djokovici, cel mai bun? Întrebarea de 100 de puncte pusă de Federer la „dezbaterea deceniului”

0
Publicat:

Campionul elveţian Roger Federer, prezent la Halle, turneu pe care l-a câştigat de zece ori, i-a adus un omagiu tenismanului sârb Novak Djokovici, care la Roland Garros a câştigat al 23-le său titlu de Grand Slam, în urmă cu zece zile.

Roger Federer, legenda tenisului masculin. Foto Getty images
Roger Federer, legenda tenisului masculin. Foto Getty images

Eu gândesc că reuşita lui Novak este incredibilă. Este o super epocă de a fi amator de tenis, dar şi jucător”, a declarat Federer în faţa publicului, după ce organizatorii i-au decernat un premiu pentru reuşitele sale la Halle (10 titluri şi un bilanţ de 69 victorii şi 8 înfrângeri).

Vizavi de ”dezbaterea deceniului” asupra GOAT - cel mai mare jucător din toate timpurile, Federer a opinat că este un subiect dificil: „Am întrebat un prieten, ce este mai greu: să câştigi la Wimbledon la 17 ani cum a reuşit Boris Becker sau la Roland Garros la 36 ani, ca Novak? Nu ştiu”.

Novak Djokovici a câştigat la Paris al 23-lea titlu de Grand Slam, devansându-i pe Rafael Nadal (22), care este încă în activitate, dar departe de teren din cauza unei accidentări, şi pe Roger Federer (20), care s-a retras deja.

CTP: Fiecare cu capitolul lui

Subiectul devenit favorit în tenis a fost dezbătut ieri și de jurnalistul Cristian Tudor Popescu. Deși acesta se ghidează după un clasament complex, în urma căruia Nole e pe primul loc, urmat de Roger Federer și de Rafael Nadal, totuși CTP spune că fiecare dintre cei 3 a excelat în câte un capitol.

* Dacă s-ar face, de pildă, criteriul publicului, dacă întrebați pur și simplu acest lucru, acolo veți obține cu marjă mare numele lui Roger Federer. Dacă vorbim și de criteriul frumuseții jocului, cel al acurateții în lovituri - criteriul estetic îmbinat, firește, și cu cel al valorii și al eficienței, este vorba despre Roger Federer”, e sigur Cristian Tudor Popescu.

Novak Djokovici, caștigător a 23 de turnee de Grand Slam. Foto Getty images
Novak Djokovici, caștigător a 23 de turnee de Grand Slam. Foto Getty images

* Dacă luăm în considerare doar criteriul psihic, Rafael Nadal este, după părerea mea, cel mai mare jucător din toate timpurile, fără discuție! Este jucătorul cu cel mai puternic psihic pe care l-am văzut vreodată, suprauman, un jucător care a jucat toate mingile... Atenție, toate mingile! Nu toate game-urile, nu toate seturile!

Toate punctele din cariera lui le-a jucat la intensitate maximă! Eu nu l-am văzut niciodată pe Rafael Nadal să fie defocusat, să fie cu brațele lăsate pe lângă corp, să fie nemotivat în timpul jocului! Capacitatea lui de a-și contracta mușchiul cerebral, de a-și strânge creierul tot timpul și de a fi prezent 100% în joc depășește orice închipuire, depășește orice alt jucător. După acest criteriu, Nadal este cel mai bun!.

* Dacă vorbim de criteriul fizic, atunci cel mai puternic, mai elastic și mai rezilient jucător din toate timpurile este Djokovici. Nu a existat până acum un jucător care să aibă un asemenea corp cum are Djokovici, un corp capabil de a face ceea ce poate să facă acest jucător cu corpul său.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite