Motive să tratezi ulcerul la timp

Motive să tratezi ulcerul la timp

Dacă mănânci pe apucate, pe fugă mâncături prea fierbinţi creezi terenul propice pentru apariţia unei afecţiuni cum este ulcerul.

Dacă durerile de stomac nu-ţi dau pace înainte sau după masa, este nevoie să faci o vizită medicului tău de familie. Poate fi vorba despre ulcer, care, netratat, se poate agrava.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu doar durerea ar trebui să te alarmeze, ci şi alte simptome care pot anunţa un ulcer: arsuri, greţuri, chiar vărsături. Cu atât mai mult ar trebui să fii sigur că e momentul să ceri ajutor medical dacă ai vărsături cu sânge sau scaune de culoare neagră.

Dacă mănânci pe apucate, pe fugă mâncături prea fierbinţi creezi terenul propice pentru apariţia unei afecţiuni cum este ulcerul. Principala cauză a bolii este bacteria Helicobacter pylori care atacă mucoasa stomacului, însă stilul de viaţă are o influenţă foarte mare.

Nervozitatea, stresul pe o perioadă lungă de timp, medicamentele care conţin ibuprofen sau aspirina, luate multă vreme, sunt şi ele printre factorii care pot declanşa ulcerul sau alte afecţiuni ale stomacului.

Rişti complicaţii grave

Cu toate că pot dura şi o lună crizele de ulcer, atunci când durerile persistă mai mult de 14 zile, e bine să te prezinţi la doctor. Dacă nu ţii un regim potrivit şi nu excluzi anumite alimente care-ţi fac rău, este posibil ca ulcerul să evolueze către:

- hemoragie stomacală, manifestate prin vărsături cu sânge.

- perforaţie a peretelui stomacal, aşa-numitul ulcer perforat, anunţat de dureri, febră, vărsături, sensibilitate abdominală

- îngustarea pilorului, mai precis a trecerii dintre stomac şi duoden (stenoză pilorică) care are ca simptome, pe lângă dureri, vărsăturile şi slăbirea în timp scurt, fără explicaţie.

Află pe clicksanatate.ro ce trebuie să conţină dieta dacă suferi de ulcer!

Tu cât de des îţi schimbi obiectele de îngrijire

Alergic la detergenţi? Uite ce ai de făcut!

citeste totul despre: