Cum să depistezi alergia la soare

Cum să depistezi alergia la soare

Dacă observi erupţii pe piele şi ai mâncărimi imediat după ce te-ai expus la soare, apelează la un dermatolog.

Sensibilitatea pielii datorată expunerii la soare se manifestă adesea după cel puţin o zi de expunere. Ştii cum îţi influenţează soarele sănătatea pielii?

Ştiri pe aceeaşi temă

Erupţia polimorfă la lumină, aşa este cunoscută în termeni medicali alergia la razele solare.

Conform specialiştilor, aproximativ 1/5 dintre europeni se confruntă cu această afecţiune. Afectate în mod special sunt persoanele  cu pielea deschisă la culoare. Această problemă apare an de an şi poate afea efecte destul de negative asupra pielii.

Alergiile sunt des întâlnite şi este important să ştii ce anume îţi poate cauza o astfel de neplăcere pentru a putea preveni.

Efectele nocive ale UVB

Expunerea la razele ultraviolete este benefică pentru sănătatea pielii tale, însă există cazuri în care aceasta poate să facă mai mult rău decât bine. Unul dintre efectele secundare înafară de alergia solară este îmbătrânirea prematură a pielii.

Pentru a combate această problemă este necesar să apelezi la o cremă cu factor de protecţie atât UVB cât şi UA.

Poate crezi că nu ţi se poate întâmpla tocmai ţie să te confrunţi cu o astfel de alergie, însă ţine totuşi cont că este una dintre cele mai comune alergii ce apare imediat cu prima expunere mai prelungită la soare.

Află ce gustări sănătoase să iei la plajă AICI

Cum se manifestă alergia?

Dacă observi anumite erupţii pruriginoase imediat după ce te-ai expus la lumina solară atunci apelează la un medic de specialitate în cel mai scurt timp. Chiar dacă este posibil ca pe parcursul verii aceasta să se amelioreze, în momentul în care pielea deja s-a obişnuit cu radiaţiile UV.

Află pe clicksanatate.ro dacă te numeri printre cei care riscă să aibă alergie la soare!

Cum se tratează circulaţia deficitară?

Tipuri de sport pentru silueta perfectă

citeste totul despre: