Colesterol mărit: când e nevoie de tratament medicamentos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
STATINELE se numără printre medicamentele prescrise cel mai des 
pentru scăderea colesterolului.
STATINELE se numără printre medicamentele prescrise cel mai des pentru scăderea colesterolului.

În condiţiile în care măsurile ce ţin de stilul de viaţă şi de alimentaţie nu sunt suficiente pentru scăderea grăsimilor din sânge, este nevoie de tratament medicamentos.

Este important de ştiut că tratamentul dislipidemiei trebuie iniţiat doar de medic, care stabileşte când şi ce fel de medicamente trebuie luate, în funcţie de alte eventuale boli pe care le are pacientul.

În general, se recomandă o reevaluare la 3 luni după începerea tratamentului. Scăderea grăsimilor în sânge după acest interval arată că tratamentul a avut rezultat, ceea ce înseamnă însă că nu trebuie oprit.

„La medicamentele care scad colesterolul trebuie apelat numai dacă, după 3-6 luni de la modificarea stilului de viaţă, valorile acestuia nu s-au apropiat de normal.

În cazul persoanelor care au suferit un infarct miocardic sau un accident vascular cerebral, a diabeticilor, în prezenţa insuficienţei renale cronice, tratamentul hipolipemiant trebuie instituit precoce, dar strict personalizat şi monitorizat permanent“, recomandă medicul Mihai Corneliu Ungureanu, specialist de medicină internă.

Află pe clicksanatate.ro care sunt medicamentele care ajută la reducerea colesterolului

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite