Ce este milia şi cum se tratează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe lânga zona de sub ochi, mai este expusă la milia şi zona pomeţilor.
Pe lânga zona de sub ochi, mai este expusă la milia şi zona pomeţilor.

Acneea nu este tocmai o problemă uşor de tratat, mai ales dacă te confrunţi şi cu  acele mici puncte albe ce pot fi extrem de uşor confundate cu celebrele coşuri.

Acele puncte albe nu au nici pe departe vreo asemănare cu coşurile provocate de acnee, însă sunt la fel de inestetice şi adesea îţi pot da mari bătăi de cap.
Milia se traduce ca fiind acele punctuleţe mici, albe ce apar mai ales în jurul ochilor.  În realitate, ele sunt nişte mici chisturi formate din cheratină, şi nu pot fi extrase sub nicio formă asemeni comedoamelor( coşurile).

Cine se confruntă cu milia?

Nu există o clasificare anume pentru această afecţiune, însă persoanele care s-au confruntat în repetate rânduri cu arsuri solare sunt mult mai expuse la a se confrunta cu milia.

Pe lânga zona de sub ochi mai este expusă şi zona pomeţilor.
De principiu apare atunci când celulele moarte se unesc, rămânând astfel blocate sub piele, şi  formând chisturi mici, tari şi inestetice. Anumite afecţiuni ale pielii precum rozacee sau mătreaţă pot facilita apariţia miliei, dar şi anumite traume la nivelul pielii precum herpesul.

În urma arsurilor solare pielea rămâne mai goasă, dură şi eliminarea celulelor moarte prin intermediul procesului natural de refacere al pielii poate favoriza blocarea porilor.

Află pe Clicksanatate.ro cum se tratează milia!

Iată la ce poţi folosi cojile de la cartofi!

Polipii uterini, de la sângerări abundente la infertilitate

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite