Strugurii reduc colesterolul şi riscul de boli cardiovasculare
0Strugurii de orice fel conţin fitonutrienţi printre care şi resveratrolul care pare să aibă un rol în reducerea coagulării sângelui, a nivelului colesterolului şi a riscului de boli cardiovasculare.
Pe lângă faptul că sunt gustoşi şi răcoritori în zilele de vară, strugurii sunt o sursă importantă de carbohidraţi, potasiu, vitamina C şi vitamina B6.
Potrivit „Abecedarului de nutriţie“, 100 de grame de struguri conţin 71 de kcal şi 1 gram de proteine şi tot 1 gram de fibre alimentare. Strugurii de orice fel sunt bogaţi în fitonutrienţi printre care şi resveratrolul care pare să aibă un rol în reducerea coagulării sângelui, a nivelului colesterolului şi a riscului de boli cardiovasculare.
Strugurii au efect laxativ şi depurativ, iar cura cu struguri poate fi extrem de eficienţă pentru pierderea de kilograme fără a pune în pericol sănătatea.
Aceasta pentru că aceste fructe activează metabolismul de ardere a grăsimilor. În plus, pentru că au un conţinut mare de apă, strugurii asigură şi o hidratare corespunzătoare. Cura cu struguri ţine trei zile, cantitatea de struguri care trebuie consumată fiind de o jumătate de kilogram pe zi, alături de care se poate mânca pui, peşte sau lactate.
Ca orice dietă şi aceasta trebuie combinată cu mişcare minimum 30 de minute pe zi pentru a fi eficientă.