Scaiul vântului combate infecţiile. Ce alţi aliaţi împotriva virozelor şi gripelor mai avem
0Scăderea imunităţii organismului este favorizată de temperaturile reduse, vânt, dar şi de faptul că stăm mai mult timp în spaţii închise, neaerisite. Plantele medicinale au substanţe bioactive care pot ameliora şi reechilibra sistemul imunitar.
În sezonul rece, cel mai simplu şi mai ieftin este să chemăm plantele medicinale ca aliaţi în lupta contra virozelor viitoare sau în ameliorarea simptomelor celor deja instalate. Ceaiurile, tincturile, capsulele şi siropurile n-ar trebui să lipsească din „trusa verde“.
Natura ne oferă ingrediente care favorizează producerea de interferon în organism, efectele fiind multiple, de la cele antibacteriene, la antivirale, antifungice şi antiinflamatoare, explică dr. Carmen Nonn, medic specialist cu competenţe în apifitoterapie, din cadrul departamentului de cercetare al Laboratoarelor Fares BioVital.
Siropurile din plante medicinale pot fi extrem de utile calmând tusea, fluidizând secreţiile bronşice şi favorăzând expectoraţia. Scaiul vântului, mugurii de pin, pătlagina, ridichea neagră şi cimbrişorul din compoziţia siropului aflat în portofoliul firmei noastre au o eficienţă dovedită, produsul fiind pe piaţă de 20 de ani, adaugă dr. Carmen Nonn.
Capsulele care au în compoziţie ciuperci medicinale sunt o altă alegere bună în cazul în care avem imunitatea scăzută. Ciupercile precum Reishi, Shitake, Maitake, Cordyceps, Coriolus versicolor, cea de mesteacăn şi iască acţionează precum nişte reglatori ai imunităţii, adaptogeni şi antioxidanţi.
Produsele pe bază de uleiuri esenţiale au un rol antiviral şi antibacterian, fiind utile mai ales în cazul infecţiilor deja instalate.
Pentru a face alegerea potrivită, indicat ar fi să consultaţi farmacistul sau medicul apifitoterapeut.