Articol publicitar

Răceală sau gripă? Cum le deosebim şi cum le tratăm?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naturist

Gripa şi răceala îşi fac simţită prezenţa în fiecare sezon rece. Şi pentru că ştim cu toţii că este mai bine să prevenim şi să ne protejăm, decât să tratăm, l-am invitat pe domnul doctor Alin Popescu, medical advisor Alevia, să ne spună ce putem face dacă observăm simptomele unei răceli sau gripe şi cum le putem depăşi mai bine.

Pentru că ştim că oamenii tind să le confunde, cum facem diferenţa între răceală şi gripă?

Pentru a ne da seama cu ce avem de-a face, ne uităm, desigur, la simptome. Cele ale unei gripe sunt mai puternice şi mai greu de gestionat decât ale unei răceli. Gripa debutează brusc, cu febră mare, crampe şi dureri musculare. Consecinţele sale pot fi extrem de grave pentru persoanele cu imunitate scăzută. Gripa este provocată de virusurile gripale A, B sau C, ultimul dând doar o formă foarte uşoară. Însă, anumite tulpini virale ale virusurilor gripale A şi B determină epidemiile de gripă. În afară de vaccinul antigripal, există mai mulţi adjuvanţi pentru ameliorarea stărilor neplăcute.

În cazul răcelii, chiar dacă ne confruntăm cu tuse, dureri de cap, nas înfundat, simptomele sunt mult mai uşoare şi nu le resimţim la fel de grav ca în cazul gripei.

Însă, indiferent despre care din cele două afecţiuni vorbim, este important să apelăm la soluţiile de ameliorare şi tratament pe care le avem la îndemână. Un ceai cald, Vitamina C sau propolis pot fi foarte eficiente. Ar trebui să folosim acele remedii care conţin ingrediente 100% naturale sau care au o biodisponibilitate mare, astfel încât organismul nostru să le accepte “cu plăcere” şi rapid, ajutând, astfel, la o vindecare rapidă.

Naturist

Care sunt soluţiile pentru prevenţie şi tratament?

Înainte de orice, este important să ştim că sistemul nostru imunitar are nevoie de sprijin permanent pentru a putea să facă faţă cu bine şi să ne protejeze de răceli şi gripe. Îl putem ajuta fiind atenţi la ce mâncăm, cât dormim, să facem mişcare, să reducem nivelul de stres, să menţinem relaţii sociale sănătoase.

Dacă totuşi ne îmbolnăvim, putem accesa diverse suplimente sau produse care fac trecerea prin boală mai uşoară. Există, spre exemplu, în portofoliul Alevia, produse cu extracte standardizate care au efect pe mai multe segmente în acelaşi timp şi sunt dozate optim pentru eficienţă terapeutică: imunostimulator, protecţie antibacteriană şi susţinerea organismului pentru o recuperare fără recidive. Iar aici aş menţiona Optimicin cu usturoi, cimbru, busuioc, echinaceea, Vitamina C, mix de ciuperci (conţin beta-glucani), Astragalus şi Zinc. Reduce semnificativ semnele răcelii şi gripei şi susţine organismul în lupta împotriva bacteriilor şi virusurilor.

Pentru a trata, pentru că de multe ori ajungem în acest punct, în funcţie de cât de puternică este imunitatea noastră, există produse 100% naturale şi cu biodisponibilitate foarte mare pe care le putem folosi. Spre exemplu, pentru profilaxia infecţiilor acute şi cronice, în cazul durerilor de gât, rinofaringite întotdeauna este o alegere bună Propolis C-tare, cu extracte standardizate şi uleiuri esenţiale. Dacă avem şi accese de tuse, siropul Atusin cu extracte din plante ca pătlagină, trei fraţi pătaţi şi lumânărică ajută la revenirea sănătăţii şi funcţionării normale a căilor respiratorii superioare.

Când este mai bine să acţionăm?

Cel mai bine este să luăm răceala sau gripa din pripă. În cazul formelor uşoare nu este nevoie de un tratament medicamentos foarte puternic, dar trebuie să acţionăm de la primele semne. Un supliment alimentar extrem de bine tolerat atât de adulţi, cât şi de copii, 100% natural, este Gripalin Natural solubil. Acesta combină ingrediente sinergice, 100% naturale, cu triplă acţiune în toate etapele răcelii şi gripei, oferind: întărirea imunităţii, protecţie pentru tractul respirator şi susţinerea organismului în procesul de vindecare. Conţine extracte standardizate de Măceş, Lemn-dulce, Salcie şi Propolis, dar şi uleiuri esenţiale de Lămâie, Mentă, Eucalipt, Anason stelat. Administrat de la primele semne, ajută la menţinerea căilor respiratorii degajate, calmarea tractului respirator superior şi atenuarea stării de disconfort cauzată de răceală şi gripă. Un alt obicei pe care recomand să îl avem este consumul de ceaiuri pentru a ne menţine hidrataţi şi a ne aminti nouă înşine că suntem puternici, pentru că şi psihicul contează foarte mult.

Naturist

Ce ar fi bine să facem pentru a urma un stil de viaţă sănătos?

Soluţia pentru un stil de viaţă sănătos trebuie să vină atât din interior, cât şi din exterior. Zi de zi producem energie, dar o şi consumăm, de aceea este important să avem un echilibru în tot ceea ce face.  

Pe primul loc, este, bineînţeles, alimentaţia. Evident că ne dorim cu toţii să mâncăm sănătos, să avem o alimentaţie variată şi echilibrată, bogată în vitamine şi minerale, să evităm consumul de alimente bogate în grăsimi saturate sau dulciurile.

Din păcate, o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată nu ne asigură mereu obţinerea tuturor micronutrienţilor şi vitaminelor necesare. Nu toţi avem posibilitatea să mâncăm doar fructe şi legume cultivate corect sau carne de la ferme responsabile. De aceea, este nevoie şi de ajutorul suplimentelor alimentare naturale. Este de reţinut faptul că suplimentele cu formule 100% naturale şi cu biodisponibilitate 100%  sunt compatibile cu organismul uman şi o cantitate mult mai mare din elementele nutritive pe care le conţin devine disponibilă metabolismului uman, spre deosebire de alte produse existente.

Mişcarea făcută regulat este un alt lucru care asigură o viaţă sănătoasă. 30 de minute de activitate fizică moderată pe zi ajută la menţinerea sănătăţii, îţi dau un alt tonus, o altă rezistenţă, un psihic mai puternic.  Eu însumi prefer de fiecare dată să merg pe jos spre locurile unde am nevoie să mă deplasez, indiferent de vreme.  

De asemenea, un somn de calitate permite corpului să se regenereze şi ajută sistemul imunitar să funcţioneze adecvat.

Iar după ce ne-am asigurat că facem tot ce ţine de noi pentru a ajuta organismul din interior, putem veni şi cu soluţii din exterior. Suplimentele şi vitaminele pot duce la un echilibru optim care să ne ajute să atingem potenţialul maxim.

------------------------------------------

Alevia este o companie românească din Bucovina, înfiinţată în anul 1994, producătoare de suplimente alimentare, creme, gustări sănătoase şi ceaiuri. De-a lungul celor 27 de ani de experienţă s-a dezvoltat constant şi a reuşit să obţină formulele cele mai eficiente pentru sănătatea românilor, astfel încât consumatorii să îşi poată descoperi echilibrul optim şi să-şi poată atinge potenţialul maxim. Un nou echilibru, mai bun, mai sănătos, mai productiv.

Specialiştii Alevia sintetizează puterea terapeutică a plantelor în suplimente şi produse naturale care să te ajute să fii bine, în formă şi cu poftă de viaţă. Dr. Alin Popescu, medic primar medicină sportivă, care are şi competenţe în management sanitar şi apifitoterapie, s-a alăturat misiunii Alevia în calitate de medical advisor, pentru a duce mai departe puterea naturii în folosul oamenilor şi a stării lor de bine şi a-i ajuta să ducă o viaţă mai sănătoasă, prin obiceiuri zilnice simple.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite