Ce boli poţi trata cu hrean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentru durerile de cap, compresele cu hrean se lasă să acţioneze 10-15 minute.
Pentru durerile de cap, compresele cu hrean se lasă să acţioneze 10-15 minute.

Deşi este evitat de anumite persoane, hreanul reprezintă o veritabilă sursă de sănătate. Dacă l-ai examina mai amănunţit ai afla că hreanul are proprietăţi antibiotice puternice, expectorante, bronhodilatatoare, antibacteriene, antiinflamatoare, afrodiziace, antiparazitare şi antianemice.

Însă paleta sa largă de utilitate nu se opreşte aici deoarece este antiscorbutic, colagog, diuretic, revulsiv puternic, creşte tensiunea arterială, este vasodilatator coronarian, încălzeşte organismul şi stimulează sistemul imunitar.

Deci iată câte beneficii într-un singur produs. Celebra reţetă de hrean ras şi amestecat cu oţet pare a fi cea mai cunoscută în rândul nostru mai ales dacă alături avem şi câteva sarmale delicioase şi o porţie de mămăliguţă caldă.

Însă ştiai că poţi apela la compresele pe bază de hrean pentru a trata anumite afecţiuni?

Te scapă de durerile de cap

Nu doar ingerând o bucată de hrean te vei bucura de calităţile sale curative ci şi dacă alegi să striveşti câteva frunze de hrean verde şi apoi să le aplici ca o compresă pe frunte.

Dacă ai parte de dureri în oricare altă zonă a corpului, atunci striveşte o frunză de hrean, pune peste ea un pic de ulei de măsline şi leagă pe zona respectivă fixând cu ajutorul unui batic.

Un alt amestec potrivit este cel făcut din frunze strivite de hrean, amestecat ecu miere şi făină de grâu până obţii o pastă, care la fel se aplică pe locul dureros.

Compresele cu hrean se lasă un maxim de 10-15 minute după care se clăteşte zona cu apă călduţă şi se aplică o cremă hidratantă.

Află pe Clicksanatate.ro ce remedii cu hrean te ajută în caz de tuse sau parodonzotoză!

Cele mai bune tratamente naturale anticancer

Tarhonul ajută digestia

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite