Beneficiile pomelo pentru sănătate
0Sunt mulţi care se întreabă de beneficiile pomelo pentru sănătate de când acest fruct a ajuns să fie unul dintre cele mai populare citrice şi în magazinele de la noi.
Poate puţini ştiu că există beneficii ale pomelo pentru cei care vor să slăbească. Mai mult, pomelo este foarte bun şi pentru o cură de detoxifiere. Beneficii ale pomelo pot fi resimţite şi în această perioadă de cei care suferă de astenie de primăvară sau de o stare de oboseală accentuată.
Pe lista de beneficii ale pomelo mai trebuie notat faptul că poate preveni infecţiile urinzare, creşte aciditatea din urină, care elimină o mare parte din bacteriile ce se află pe tractul urinar.
Acest efect este datorită faptului că pomelo este foarte bogat în vitamine. Printrele altele, pomelo este bogat în vitamina C, vitamina D, E, A şi complexul B de vitamine.
Potrivit nutriţioniştilor, tot datorită faptului că pomelo este bogat în vitamine, dar şi minerale, reuşeşte să reducă stresul oxidativ al celulelor. De asemenea, mai trebuie notat faptul că pomelo este şi un bun energizant pentru organism.
Beneficiile pomelo pentru sănătate. Conţinut ridicat de fier, fibre şi proteine
Mai trebuie spus în ceea ce priveşte beneficiile pomelo, că acesta ar preveni şi sângerarea gingiilor şi slăbirea rădăcinii dinţilor. Datorită faptului că are un conţinut ridicat şi de potasiu, pomelo protejează şi inima şi reglează tensiunea arterială.
Mai mult, pomelo poate preveni apariţia crampelor musculare şi a cârceilor. Pomelo mai are un conţinut ridicat şi de fier, fibre, potasiu, proteine şi este recomandat în curele de slăbire pentru că are puţine calorii. Mai exact, 200 de grame de pomelo are aproximativ 70 de calorii.
Atenţie cum alegeţi un pomelo. Acesta nu trebuie să aibă coaja moale, ci să fie bine întinsă, fără pete, iar când îl luaţi în mână să nu fie foarte uşor comparativ cu mărimea sa.
În Asia, ca şi la noi, pomelo este consumat crud, ca o gustare, condimendat uneori cu sare şi un praf de pudră de chili. Tot în această zonă se face din pomelo dulceaţă, jeleu sau sirop, iar coaja se confiază. Se poate adăuga în salate, combinat cu mentă, coriandru sau busuioc. Îl mai puteţi adăuga în reţete de peşte, pui, creveţi şi poate înlocui lămâia în orice reţetă. Dacă este gătit la temperaturi mai ridicate, pomelo va avea un gust amărui.