Beneficiile consumului de sfeclă roşie pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În capul listei cu beneficiile consumului de sfeclă roşie pentru sănătate trebuie pus faptul că este o sursă excelentă de antioxidanţi.

Pe lângă antioxidanţi, beneficiile consumului de sfeclă roşie mai constau şi în faptul că aduc un aport important de vitamine precum A, C, E, B1, B2, C, acid folic sau fibre, magnezeiu, fie, cupru şi fosfor. De asemenea, potrivit unor cercetări, sfecla roşie are cea mai mare cantitate de vitamina K dintre toate legumele. 

Pe lista cu beneficiile consumului de sfeclă roşie mai trebuie spus că ar avea rol în reglarea tensiunii arteriale şi protejează de boli cardiovasculare. Mai exact, consumul de sfeclă roşi ajută la dilatarea vaselor de sânge şi nu lasă să se depună colesterolul sau să se formeze cheaguri. Consumul de sfeclă roşie este bun şi pentru întărirea muşchiului inimii, întrucât are un conţinut ridicat de potasiu. 

De asemenea, pentru beneficiile consumului de sfeclă roşie trebuie precizat şi faptul că sucul proaspăt din această legumă-minune poate îndeplini un rol antiinflamator şi energizant în cazul în care eşti epuizat fizic. Sucul de sfeclă roşie se recomandă dimineaţa la prima oră şi ar putea fi chiar un înlocuitor destul de bun de cafea pentru cei care caută alternative. 

Beneficiile consumului de sfeclă roşie. Bună şi pentru cei care au probleme stomacale

Studiile au mai arătat şi că printre beneficiile consumului de sfeclă roşie se numără şi faptul că îi poate ajuta pe cei care au probleme cu glanda tiroidă. Acest lucru se datorează faptului că sfecla roşie are un conţinut important de iod. Printre altele se mai spune despre sfeclă că ar putea fi de ajutor în combaterea apariţiei celulelor canceroase, întrucât stimulează apariţia celulelor roşii, stimulează sistemul imunitar şi elimină toxinele din organism. 

Cei care au probleme cu tranzitul intestinal pot apela la sucul de sfeclă roşie, întrucât se spune că este un laxativ destul de bun şi ajută la deblocarea tranzitului intestinal şi elimină toxinele din colon. De asemenea, poate fi de mare ajutor şi pentru cei care au probeleme medicale cu vezici biliară şi ajută la scăderea nivelului colesterolului „rău”. De aceea, consumul de sfeclă roşie este recomandat în curele de detoxifiere. 

Se mai spune despre sfecla roşie că are un conţinut important şi de aminoacizi, care sunt esenţiali pentru dezvoltarea ţesutului muscular. Studiile mai arată faptul că pot apela la sucul de sfeclă roşie şi cei care suferă de gastrită hiperacidă, întrucât este un puternic alcalin şi calmează aciditatea stomacală.  

Sfecla roşie se poate consuma în stare crudă, sub formă de suc proaspăt stor, în salate de crudităţi, fiartă şi în diverse preparate gătite. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite