Unele legume sunt mai sănătoase gătite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legumele trebuie consumate crude astfel încât să te bucuri de toate substanţele nutritive continute. Totuşi, unele alimente, prin preparare termică, îşi sporesc calitatea nutriţională, oferindu-ne o cantitate mai mare de substanţe benefice.

Roşiile, spanacul, morcovii, sparanghelul şi ciupercile se numără printre alimentele care aduc beneficii mult mai mari organismului dacă sunt gătite.

Roşiile gătite sunt mai sănătoase

Potrivit studiilor, sosul de roşii aduce mai multe beneficii pentru sănătate decât legumele proaspete. Astfel, roşiile gătite sunt mult mai sănătoase, deoarece furnizează licopen, o substanţă care ne protejează de boli cardiovasculare şi de cancer. 

Morcovii preparaţi termic nu pierd din vitamina A

Morcovii gătiţi sunt mai sănătoşi. Potrivit specialiştilor, chiar dacă sunt preparaţi, îşi păstrează conţinutul de betacaroten pe care corpul îl transformă în vitamina A. Astfel, consumaţi cu regularitate, morcovii protejează vederea şi scad riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Este recomandat să consumi morcovi la abur sau la cuptor!

Află pe Clicksanatate.ro ce alte legume sunt mai sănătoase după gătire!

Acestea n-ar trebui să existe în dieta ta!
 

Ce metode te ajută să previi vergeturile în sarcină
 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite