Omega 3, beneficii şi alimentele care conţin acizii graşi esenţiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omega 3 aduce numeroase beneficii organismului
Omega 3 aduce numeroase beneficii organismului

Medicii nutriţionişti au ajuns la concluzia că acizii graşi Omega 3, care se regăsesc în alimente şi nu pot fi produşi de organism, aduc numeroase beneficii organismului.

Printre altele, acizii graşi Omega 3 aduc beneficii în ceea ce priveşte reducerea riscului de producere a infractului şi a accidentelor vasculare cerebrale. De asemenea, Omega 3 poate reduce şi nivelul de trigliceride. 

Omega 3 ar mai ameliora simptomele poliartritei reumatoide, ţine departe ateroscleroza şi osteoartrita. Unele studii arată şi că acizii graşi Omega 3 îi pot ajuta pe cei care vor să slăbească. 

Acizii graşi Omega 3 se găsesc şi sub formă de capsul şi tablete, însă cele mai bine e să-i obţineţi din alimente. 

Beneficii Omega 3. Seminţe, peşte şi nuci, surse importante

Iată ce alimente sunt surse importante de acizi graşi Omega 3: 

Sursă de Omega 3 - seminţele de chia. Seminţele chia sunt pline de vitamine şi minerale, iar nutriţioniştii spun că te ajută atunci când vrei să slăbeşti şi îţi stăpâneşte pofta de dulce. Dintre toate alimentele, au cel mai bogat conţinut de acizi graşi esenţiali Omega 3. 

Sursă de Omega 3 - nucile. Bogate în grăsimi „bune”, nucile aduc un aport, pe lângă cel de Omega 3, de fibre, vitamine şi minerale care menţin sănătos aparatul cardiovascular şi pe cel digestiv. Patru nuci întregi asigură integral necesarul de acizi graşi Omega 3 şi Omega 6.  

Sursă de Omega 3 - seminţele de in. În seminţele de in se găsesc de două ori mai mulţi acizi graşi Omega-3 decât în peşte şi conţin vitamine, minerale, fibre şi fitoestrogeni. De asemenea, seminţele de in previn formarea cheagurilor de sânge, reduc colesterolul „rău“ şi scad valoarea tensiunii arteriale.

Sursă de Omega 3 - peştele. Sardinele şi somonul sunt cele mai bune surse de Omega 3 din peşte. Spre exemplu, somonul, datorită dietei sale, conţine mai multe grăsimi şi mai mulţi acizi graşi Omega 3, iar sardinele sunt bogate şi în vitamina B12 şi proteine. 

Sursă de Omega 3 - legumele. Nu toate legumele sunt bogate în Omega 3, însă sunt unele, precum spanacul, broccoli, conopida sau dovleacul, care conţin acizi graşi esenţiali. 

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite