Cum te poţi însănătoşi cu dieta colorată
0
Ştiai că dacă suferi de vreo boală, te poţi trata singură mâncând anumite alimente? Cercetătorii au descoperit că poţi trata o afecţiune printr-o modalitate sănătoasă şi colorată. Ce trebuie să faci? Să mănânci fructe şi legume care au anumită culoare.
Studiile ştiinţifice au scos la iveală că legumele şi fructele, în funcţie de culoarea lor, pot combate anumite afecţiuni. Ca să beneficiezi de proprietăţile pentru sănătate, trebuie să ţii cont de aspectul fructelor şi legumelor pe care le consumi, deoarece culoarea reflectă tipul de nutrienţi continuţi de acestea.
Inima este protejată de legumele şi fructele roşii
Acestea conţin licopen, un antioxidant foarte puternic, care stimulează regenerarea celulelor, opreşte inflamaţiile, ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău“ şi păstrează glicemia la un nivel optim.
Fructele şi legumele colorate în roşu mai au şi alţi nutrimenţi care au efect de tonifiere vasculară, reduc tendinţa de coagulare a sângelui şi previn ateroscleroza.
Printre acestea se numără antocianinele, vitamina E, niacina şi complexul de vitamine B. Ca să-ţi păstrezi sănătatea inimii mănâncă atât coaja, cât şi pulpa roşie a cireşelor, roşiilor, zmeurei, căpşunilor, merelor roşi, ardeiului gras roşu, cepei roşii, măceşelor, rodiilor şi, nu în ultimul rând, a sfeclei.
Află pe clickpentrufemei.ro cum te însănătoşeşti cu dieta colorată.