Cele mai bune alimente pentru o imunitate de fier

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Include în meniul tău cât mai multe alimente precum iaurtul şi usturoiul şi astfel vei avea o iarnă fără nas în batistă, tuse şi gât roşu.

Vitamina C - „aurul” din citrice şi ardei gras roşu

Citricele conţin doze mari de vitamina C. Studiile au arătat că această vitamină poate diminua simptomele răcelii cu până la 23%. Şi pentru asta nu este nevoie decât de maxim 8 grame. Iar pentru că organismul nostru nu produce şi nici nu depozitează vitamina C, pentru o sănătate de fier, este nevoie de un consum zilnic din acest antioxidant. Această vitamină este responsabilă de creşterea producţiei de celule albe în sânge, care luptă împotriva infecţiilor. În afară de citrice, alte alimente care au o cantitate mare de vitamina C sunt papaya, dovleacul, roşiile, broccoli, varza de Bruxelles şi ardeii graşi roşii. Aceştia din urmă conţin multă vitamina C, dar şi betacaroten. Vitamina C ajută la menţinerea unui ten sănătos, iar betacarotenul este foarte bun pentru ochi şi piele.

Usturoiul, aromă binefăcătoare

El conţine alicină, un compus care luptă împotriva infecţiilor şi a bacteriilor. Cercetătorii britanici au dat unui număr de 146 de oameni extract de usturoi, timp de 12 săptămâni. Cei care au luat usturoi erau cu 30% mai puţin predispuşi să răcească decât cei care nu au făcut-o. Alte studii sugerează că persoanele care iubesc usturoiul şi mestecă mai mult de 6 căţei pe săptămână au un risc cu 30% mai mic de a face cancer colorectal şi cu 50% mai mic de a se îmbolnăvi de cancer de stomac.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite