Beneficiile ridichilor pentru sănătate. Cum se prepară un suc detoxifiant
0Potrivit nutriţioniştilor, beneficiile ridichilor sunt numeroase pentru sănătate, mai ales în această perioadă, în care e nevoie să ne fortificăm organismul după perioada rece.
Se spune că sucul de ridichi în care se pune un pic de sare vă poate ajută atunci când aveţi febră. De asemenea, ridichile ar avea beneficii şi în ceea ce priveşte tratarea unor boli respiratorii şi ar preveni astfel de infecţii.
Sucul de ridichi nu este o băutură foarte des preparată şi aduce beneficii pentru organism, contribuind cu succes la detoxificarea acestuia. Are un gust uşor iute, care poate fi redus dacă decojiţi ridichile înainte de preparare.
Ingredientele de care aveţi nevoie sunt: ridichi, iaurt, sare şi verdeaţă proaspătă. Se taie ridichile în bucăţi mici şi se pun în blender. Se adaugă iaurt rece şi se amestecă bine până când băutura devine cremoasa. Se răstoarnă conţinutul într-un pahar şi se potriveşte cu sare. Separat, se toacă verdeaţă şi se presară deasupra sucului.
În situaţia în care vreţi ca băutura obţinută să aibă o culoare roz, pastelată, trebuie să folosiţi ridichile cu tot cu coajă, iar dacă doriţi totuşi să fie mai puţin iute, puteţi folosi o cantitate mai mare de iaurt. Specialiştii recomandă să consumaţi sucul proaspăt, cu atât mai mult cu cât băutură va fi mai iute pe măsură ce trece mai mult timp de la preparare până la consum.
Beneficiile ridichilor. Bogate în vitamina C, elimină apa în exces din organism
Ridichile are indicaţii în caz de inapetenţă, scorbut (carenţa de vitamina C), rahitism, demineralizare, litiază biliară, artrită, reumatism sau afecţiuni pulmonare. Pe lista de beneficii ale ridichilor este şi faptul că poate rezolva retenţia apei în organism, care duce la umflarea picioarelor şi poate duce la apriţia celulitei.
Ridichile aduc beneficii şi în ceea ce priveşte protecţia colonului de cancer. Prevenirea prin consumul de ridichi este datorat faptului că are conţinut de sulforafanul, un compus organic care stimulează producţia unor enzime benefice, iar astfel se formează o protecţie faţă de radicalii liberi. Pentru că sunt bogate în antioxidanţi, sunt beneficii ale ridichilor şi în ceea ce priveşte revitalizarea pielii, iar ridurile apar mai târziu.
O cură de doar câteva zile poate rezolva această problemă, datorită conţinutului ridicat de potasiu, care elimină cantitatea de apă în exces din organism.
Ridichile roşii aduc şi ele organismului un aport important de vitamine B, C şi P, de minerale, precum iod, magneziu şi sulf, dar şi de rafanol, substanţă sulfurată cu efect puternic bactericid. Nutriţioniştii spun că şi frunzele de ridichi sunt bogate în nutrienţi, precum vitaminele A, B1, B2 şi C, dar şi de minerale precum seleniu, potasiu, calciu sau sulf.