Marcel Ciolacu îi spune pas lui Negoiță pentru Capitală: Este un candidat foarte bun la Sectorul 3

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu privire la o eventuală propunere a lui Robert Negoiţă pentru Primăria Generală a Capitalei, în cazul unei retrageri a candidatului alianței PSD-PNL, Cătălin Cîrstoiu, că este un candidat foarte bun la Sectorul 3 şi s-a decis deja să rămână candidat pentru un nou mandat la acea Primărie.

Marcel Ciolacu refuză ideea înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu cu Robert Negoiță la PMB Foto: Arhivă
Marcel Ciolacu refuză ideea înlocuirii lui Cătălin Cîrstoiu cu Robert Negoiță la PMB Foto: Arhivă

"Eu acum, înainte de a intra în conferinţa de presă, am stat de vorbă la telefon cu domnul Nicolae Ciucă. Domnul Robert Negoiţă este candidatul comun al alianţei pentru Sectorul 3 şi lucrurile aşa vor rămâne. Domnul Negoiţă a avut discuţie şi cu mine, pe urmă şi cu domnul Nicolae Ciucă, eu vorbind cu domnul Nicolae Ciucă. Lucrurile nu s-au făcut pe ascuns, există o comunicare foarte bună în continuare între mine și domnul Nicolae Ciucă", a declarat premierul Marcel Ciolacu, întrebat dacă primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, ar putea deveni candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei, în locul lui Cătălin Cîrstoiu.

Prim-ministrul a spus totodată că „se bucură” că Robert Negoiţă: „a văzut un eventual impas şi s-a oferit să fie candidatul pentru Primăria Generală”. „După discuţia telefonică pe care am avut-o cu domnul Ciucă, amândoi considerăm că domnul Negoiţă este un candidat foarte bun la Sectorul 3 unde, de altfel, am şi decis acest lucru", a reiterat Ciolacu.

Liderul PSD a afirmat că după discuția cu președintele liberalilor decizia social-democraților este „foarte clară, de a avea candidat comun la Primăria Generală”. Întrebat dacă are pe cine propune, Ciolacu a răspuns "Păi uitați, domnul Robert Negoiță tocmai a spus că dânsul dacă se dorește este candidat”, apoi a adăugat: „Eu am spus că după o decizie cu domnul Nicolae Ciucă cea mai bună variantă este domnul Robert Negoiță să rămână la sectorul 3”.

Întrebat dacă candidatul comun poate fi membru PSD, Ciolacu a răspuns: „Categoric, și membru PNL, și membru PSD. Cred că perioada de independenți a apus”.  

Negoită: Eu nu mai refuz

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a declarat, joi, la Realitatea Plus, că va accepta să fie candidatul la Primăria Capitalei din partea coaliţiei PSD-PNL dacă "partidul o va cere", în cazul în care medicul Cătălin Cîrstoiu îşi va retrage candidatura.

"Nu pot să vă confirm, doar că este un moment foarte important. Bucureştiul este capitala ţării, în ultimii 4 ani Bucureştiul a suferit foarte mult de subdezvoltare şi cred că noi trebuie să dăm dovadă de o mare responsabilitate şi trebuie să ne luptăm cu toate forţele pentru Bucureşti. În consecinţă, da, chiar dacă până acum am refuzat categoric, atâta vreme cât partidul o va cere şi decizia va fi luată, eu nu mai refuz", a afirmat Negoiţă, întrebat dacă este înlocuitorul lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei.

El a menţionat că au fost mai multe discuţii pe această temă, inclusiv în alianţă.

"M-aş opri la această ştire - eu nu mă opun. Atâta vreme cât se consideră că pot fi de folos, sunt prezent pentru că Bucureştiul este mult prea important pentru noi toţi. Au fost discuţii inclusiv în alianţă, dar până în acest moment nu este o decizie luată. Nu ştiu când se va lua decizia, nu sunt decizii pe care să le iau eu, eu doar mi-am arătat disponibilitatea", a afirmat Negoiţă, conform Agerpres.

Robert Negoiţă a mai spus că au fost prezentate "nişte analize care nu arătau foarte favorabil" în ce îl priveşte pe Cătălin Cîrstoiu, motiv pentru care "au fost aceste întâlniri nenumărate şi lungi, complicate" în ideea de a găsi soluţia pentru "această problemă". 

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, că medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliției PSD-PNL la Primăria Municipiului București (PMB), ar fi trebuit să facă deja o conferință de presă în care să explice aspectele privind posibilele probleme de incompatibilitate care au făcut obiectul mai multor investigații jurnalistice. Potrivit liderului PSD până când Cîrstoiu nu va face acele clarificări alianța nu va putea merge mai departe cu el, dar că o decizie va fi luată în trei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite