Test extrem de anduranţă pentru un călugăr budist: A stat nouă zile fără apă, mâncare sau somn şi a recitat un poem de 100.000 de ori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un călugăr budist a reuşit să ducă la îndeplinire un test de anduranţă extrem după ce a stat nouă zile fără hrană, apă sau somn şi fără să aibă voie să stea jos.

Pe parcursul testului cunoscut ca „doiri” sau „intrarea pe poartă”, Kogen Kamahori, din secta Tendai, a recitat mantra zeităţii budiste Acala de 100.000 de ori, relatează BBC.

Secta din care face parte călugărul crede că toţi cei care reuşesc să treacă acest test devin reîncarnarea lui Acala, un războinic puternic şi „rege al înţelepciunii” care îi protejează pe cei credincioşi.

Aproximativ 600 de persoane s-au adunat să îl felicite pe călugărul de 41 de ani, îmbrăcat într-o robă albă, la o tabără de antrenament de pe muntele Hiei, un munte sfânt din Japonia. 

Kamahori este prima persoană care a realizat ritualul în ultimii opt ani şi a treisprezecea din 1945 până în prezent.

Ritualul doiri face parte dintr-un program de antrenament de şapte ani, cunoscut şi ca „plimbarea de 1.000 de zile”, timp în care călugării trebuie să înconjoare pe jos muntele timp de 1.000 de zile neconsecutive pentru a atinge iluminarea.

Călugărul a început acest program în 2011 şi mai are doi ani şi circa 40.000 de kilometri de mers pe jos pentru a îl duce la bun sfârşit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite