Prezervativul care se dizolvă, cea mai nouă metodă de protecţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezervativul oferă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală în proporţie de 100%                    FOTO Shutterstock
Prezervativul oferă protecţie împotriva bolilor cu transmitere sexuală în proporţie de 100%                    FOTO Shutterstock

Un prezervativ feminin conceput de cercetătorii americani se dizolvă imediat după folosire şi eliberează un medicament care oferă protecţie împotriva virusului HIV.

Invenţia aparţine cercetătorilor de la Universitatea din Washington şi este menită să asigure o protecţie maximă împotriva sarcinilor nedorite şi a virusului care provoacă maladia SIDA, scrie cotidianul „Huffington Post“.

Folosirea prezervativului masculin sau a celui feminin este singura metodă de a împiedica transmiterea virusului HIV prin contact sexual şi cea mai sigură cale de a preveni o sarcină nedorită. Prezervativul nu oferă însă o protecţie de 100%, din cauza riscului de rupere. Noul prezervativ pentru femei ar fi foarte util în  cazul unui asemenea incident. El are în structură un tip de fibre care se dizolvă în corp şi eliberează medicamente contraceptive şi antivirale – ce distrug virusul HIV în cazul unei eventuale infectări. Metoda de protecţie, care nu este disponibilă deocamdată la scară largă, ar fi foarte utilă îndeosebi în Africa şi în regiunile în care există multe persoane infectate cu HIV. 

„Scopul nostru este de a crea un produs pe care femeile îl pot utiliza pentru a se proteja de infecţia cu HIV şi de sarcini nedorite. Dispunem de medicamentele care fac acest lucru. Totul este să găsim o cale de administrare care să le facă mai eficiente şi care să fie agereată de femei“, spune Kim Woodrow, asistent universitar de bioinginerie la Universitatea din Washington.

Noul prezervativ ar putea oferi protecţie împotriva mai multor boli cu transmitere sexuală, potrivit cercetătorilor americani. Numărul de medicamente care intră în structura acestuia ar putea fi crescut, au anunţat aceştia. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite