O nouă perlă nord-coreeană: arheologii au descoperit unicorni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine ironică postată de site-ul Gizmodo la aflarea „ştirii“ FOTO Gizmodo
Imagine ironică postată de site-ul Gizmodo la aflarea „ştirii“ FOTO Gizmodo

Agenţia de ştiri din Coreea de Nord a dat publicităţii o ştire cel puţin bizară şi halucinantă: arheologii coreeni au descoperit urmele unui unicorn care ar fi trăit în munţi.

Agenţia nord-coreeană este cunoscută pentru prezervarea cultului personalităţii şi pentru ştirile cu notă amuzantă pe care le-a dat de-a lungul timpului. Ultima bizarerie din statul comunist este faptul că arheologii au descoperit urmele unui unicorn, care ar fi fost călărit pe vremuri de un rege coreean.

Adăpostul unicornului ar fi fost localizat la 200 de metri de templul Yongmyong din Phenian. De asemenea, agenţia notează că pietrele de lângă templu sunt din perioada 918 -1392, domnia dinastiei Koryo.

Cei care ar fi făcut descoperirea au citat cărţi de istorie drept dovadă, în care s-ar fi scris că regele Tongmyong acea un unicorn.

Evident, ştirea trebuie privită doar ca o aberaţie a unui regim comunist dur, o ultimă relicvă a bizereriei propagandiste. La moartea lui Kim Jong Il, fostul preşedinte al republicii, s-a scris că acesta ar fi fost născut prin naştere divină şi că urşii din păduri au plâns după moartea acestuia. Din legendele cu fostul dictator mai enumerăm: Jong Il a inventat hamburgerul, a scris 1.500 de cărţi în timpul facultăţii şi a înscris dintr-o singură lovitură de 11 ori consecutiv în timpul unei partide de golf. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite