Mister în Liberia: un vas petrolier fără echipaj a eşuat pe ţărm

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vas petrolier de dimensiuni mari a fost găsit eşuat fără urmă de echipaj pe coasta Liberiei, în apropierea oraşului Robersport, relatează site-ul de ştiri maritime gCaptain.

Vasul, inscripţionat cu numele Tamaya 1, a fost găsit de localnici miercuri eşuat pe o plajă din apropierea oraşului, însă autorităţile liberiene au constatat acest lucru de-abia vineri, timp în care localnicii susţin că nava ar fi fost vandalizată şi jefuită. 

Poliţia şi agenţi ai biroului de imigraţii liberian au inspectat nava, constatând că aceasta nu avea nici barca de salvare. Autorităţile au deschis o investigaţie pentru a determina ce a cauzat eşuarea şi soarta echipajului.

„Cel mai probabil patronul navei a rămas fără bani de a-şi plăti echipajul, iar aceştia din urmă au abandonat nava” au declarat o sursă din cadrul autorităţii portuare naţionale pentru cotidianul „Liberian Daily Observer”.

Alte speculaţii susţin că vasul ar fi fost acostat de piraţi, însă aria acestora de activitate se află mai spre sudul coastei vest-africane, în dreptul apelor nigeriene.

Tamaya 1 apare ca înregisrat în Panama, iar ultima poziţie raportată a navei a fost pe 22 aprilie în dreptul apelor Gambiei, la scurt timp după ce a părăsit portul din capitala senegaleză Dakar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite