Yago Lamela a murit. Fostul atlet avea 36 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Yago Lamela. FOTO: La Marca
Yago Lamela. FOTO: La Marca

Fostul atlet spaniol Yago Lamela, vicecampion mondial în 1999 la săritura în lungime, a fost găsit mort, joi, în locuinţa sa din Aviles, nordul Spaniei, informează „La Marca”.

Yago Lamela, sportive în vârstă de 36 de ani, s-a retras din activitate în 2009, din cauza numeroaselor accidentări. Presei din peninsulă a precizat că urma acestei retrageri, atletul a suferit o depresie, fiind internat într-o clinică în 2011, potrivit RTVE.es.

În 1999, el a câştigat medalia de argint la Campionatele Mondiale în sală de la Maebashi (Japonia) cu 8,56 m, stabilind un record al Europei. Recordul său la mondialele în sală nu fost depăşit timp de zece ani, moment în care Sebastian Bayer a reuşit o performanţă mai bună.

Un moment decisiv al carierei sale a avut loc în noiembrie 2004 când, după ce a participat timp de doi ani având dureri care i-au afectat performanţele, Lamela a suferit o intervenţie chirurgicala la tendonul lui Ahile. Din acel moment, specialiştii au considerat că o recuperare completă a atletului nu va fi posibilă.

Sportivul spaniol avut o perioadă lungă de recuperare, însă aceasta nu a mers conform aşteptărilor ceea ce a dus concomitent la un nevoia abordării unui plan de „reconstrucţie emoţională”, potrivit „La Marca”

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite