Viaţa neştiută a lui Ronaldo: la 14 ani a aruncat cu scaunul după un profesor, tatăl său a murit din cauza alcolismului, Cristiano a fost arestat pentru viol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristiano Ronaldo a cucerit Balonul de Aur, după patru ani în care zeul fotbalului mondial a fost Leo Messi. Viaţa starului portughez n-a fost însă mereu numai lapte şi miere.

„Adevărul” îţi prezintă câteva lucruri mai puţin ştiute despre cel mai bun fotbalist al planetei în 2013:

Cristiano are rădăcini şi în Insulele Capului Verde. De acolo provine bunica sa din partea mamei.

Ronaldo a crescut într-o familie extrem de săracă. E cel mai mic copil al familiei şi a trăit împreună cu fratele său şi cele două surori într-o singură cameră.

La 14 ani a avut un conflict cu un profesor. A pus mâna pe un scaun şi l-a aruncat după el. „Nu m-a respectat”, şi-a motivat el gestul. Ulterior, el a decis să o lase mai moale cu şcoala şi să pună fotbalul pe primul loc.
 

Tatăl său (foto cu barbă) a murit în 2005, la doar 52 de ani, din cauza unei ciroze cauzate de alcool. Ronaldo nu pune gura pe băutură şi chiar a câştigat un proces cu un ziar englezesc care a scris că ar fi fost surprins beat într-un club din Londra.

ronaldo

Tot în 2005, la o lună după moartea tatălui său, Cristiano a fost arestat în capitala Angliei, sub acuzaţia de viol, dar dovezile au fost insuficiente pentru ca fotbalistul să fie pus sub acuzare.

Ronaldo este un mare filantrop. În 2004, după tsunamiul din Oceanul Indian, Cristiano a văzut la televizor imagini cu un puşti care purta un tricou cu numele său şi care-şi pierduse familia în urma catastrofei. A fost atât de impresionat încât a mers într-o vizită în Indonezia, pentru a strânge fonduri financiare în favoarea năpăstuiţilor.

În 2007 Cristiano a deschis un magazin de modă în Madeira sub numele CR 7, însemnele sale, unde vindea curele, cămăşi, blugi şi pantofi. În 2008 a extins afacerea şi la Lisabona, iar anul trecut în colaborare cu o firmă daneză a lansat o linie de lenjerie intimă.

ronaldo

Toată mobila din casa sa este gravată cu CR 7, „siglă” care se regăseşte chiar şi pe ceaşafurile din dormitorul său.

În octombrie 2013, Ronaldo a deschis pe insula Madeira, locul său natal, un muzeu dedicat activităţii sale fotbalistice, unde se regăsesc trofee, medalii, tricouri şi poze de colecţie cu starul portughez.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite