Vine decontul pentru un fotbal falimentar: un oficial FRF a estimat cu cât se vor vinde drepturile TV pentru Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În acest moment, campionatul românesc oferă un fotbal de proastă calitate în care evoluează nişte jucători slabi şi neplătiţi.

În martie 2014, LPF a anunţat vânzarea acestor drepturi pentru următoarele cinci sezoane, primind 27 de milioane de euro pentru fiecare stagiune. 

Contactată de „Adevărul“, o sursă din cadrul Federaţiei Române de Fotbal care a dorit să-şi păstreze anonimatul a explicat că, la ce se întâmplă acum în Liga I, e imposibil de obţinut o astfel de sumă la următoarea licitaţie.

„E clar că banii din drepturile TV şi, în multe cazuri, sumele primite de la Consiile Locale nu rămân în fotbal. De aceea, mai toate echipele au datorii către bugetul de stat şi către jucători. Înfloresc doar nişte manageri, intermediari şi antrenori, iar nişte conducători care au falimentat pe unde au fost se duc de la un club la altul“, ne-a spus oficialul FRF.

„Trei sferturi din echipele din Liga I sunt în pierdere. Nici n-ar trebui să existe! De aceea, o să tot avem cluburi care vor intra în insolvenţă. În aceste condiţii, e normal că nu mai avem meciuri atractive. Sunt sigur că la următoarea licitaţie, nimeni nu o să dea mai mult de 15-17 milioane de euro pe sezon pe drepturile TV. De fapt, echipele să zică mersi dacă vor primi şi această sumă“, a completat sursa noastră.

100.000 de euro costă, aproximativ, fiecare meci din Liga I, multe dintre ele făcând rating de 0,1%, la TV şi adunând sub 500 de oameni în tribune.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite