VIDEO Sunt şi veşti proaste după victoria cu Ungaria: România poate fi nevoită să joace fără doi fotbalişti de bază cu Turcia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bourceanu
Bourceanu

Meciul superb cu maghiarii a trecut. Marţi, pe „Arena Naţională“ va veni Turcia (ora 21.00, Antena 1 şi GSP TV). Din păcate, întâlnirea cu ungurii a lăsat urme în lotul tricolorilor şi nu putem aborda confruntarea cu turcii în efectiv complet. „Adevărul“ a aflat ce echipă poate folosi Piţurcă.

Înaintea meciului cu Ungaria, România avea patru fotbalişti la un „galben“ de suspendare: Chiricheş, Raţ, Bourceanu şi Marica. Toţi patru au fost fost titulari, vineri seară. Chiar dacă a fost o întâlnire tensionată, elevii lui Victor Piţurcă au încasat un singur avertisment de la arbitrul spaniol Alberto Undiano, în timp ungurii au primit trei cartonaşe. Ghinionul a făcut ca singurul jucător avertizat al lui Piţurcă să fie Alex Bourceanu, cel care a văzut „galben“ în minutul 50. Drept urmare, „închizătorul“ va rata partida cu Turcia.

Pintilii s-a „rupt“

Situaţia ar deveni de-a dreptul critică în cazul în care îl vom pierde şi pe celălalt mijlocaş defensiv care a fost în primul „11“ cu Ungaria. „Pintilii s-a accidentat în prima repriză. Am vrut să-l scot la pauză, dar am zis să-l mai las pe teren 10-15 minute şi în partea a doua. Până la urma, a reuşit să ducă tot meciul, chiar dacă, la un moment dat, juca într-un singur picior“, a dezvăluit Victor Piţurcă la conferinţa de după meci.

Marica s-a „descărcat“

O altă problemă e situaţia lui Ciprian Marica. Fără echipă, acesta a făcut un efort uriaş ca să joace la capacitate maximă vineri seară, atunci când a şi dat gol. Lipsa pregătirii fizice s-a văzut însă în partea secundă, iar vârful de 27 de ani a fost schimbat cu Hoban în minutul 79.

„Marica s-a încărcat la maximum pentru acest meci, mai ales că a fost sub o presiune uriaşă. Mulţi nu-l vedeau titular, fiindcă n-are echipă. Acum, după acest meci, s-a descărcat fizic şi îi va fi foarte greu să se refacă până la meciul cu Turcia. De fapt, acum se va vedea că nu e 100% pregătit fizic, fiindcă refacerea lui se va face mai greu după efortul depus cu Ungaria“, a declarat fostul internaţional, Ioan Ovidiu Sabău.

Cum ar putea arăta echipa?

Aproape sigur, Bourceanu va fi înlocuit de Hoban, „închizătorul“ de la Petrolul. Dezavantajul acestuia e lipsă de experienţă la nivel internaţional. La 30 de ani, Hoban are doar trei selecţii la prima reprezentativă. Din păcate, Costin Lazăr, un mijlocaş defensiv care ar fi putut evolua, marţi seară, s-a accidentat înainte de „dubla“ cu Ungaria şi cu Turcia şi n-a mai fost convocat.

Dacă nici Pintilii nu va putea juca, marţi seară, atunci Piţurcă va fi nevoit să improvizeze. O variantă ar fi ca Vlad Chiricheş să joace la „închidere“, iar unul dintre Dragoş Grigore sau Paul Papp să preia rolul de al doilea stoper, lângă Dorin Goian. O altă soluţie ar fi ca Vlad Chiricheş să joace tot în apărare, iar la mijloc să fie urcat Dragoş Grigore.

Dacă va opta să nu-l mai titularizeze pe Marica, în cazul în care acesta nu se va reface în totalitate, selecţionerul poate începe în ofensivă fie cu Gigel Bucur, fie cu Marius Alexe.

UPDATE 15.23 - Potrivit gsp.ro, Ionuţ Neagu, mijlocaşul defensiv transferat, recent, de Steaua de la Oţelul pentru 500.000 de euro, a fost convocat de Victor Piţurcă pentru a completa lotul după suspendarea lui Bourceanu.

Iată o posibilă formulă de start:

Tătăruşanu - Măţel, Goian, Chiricheş, Raţ - Hoban, Pintilii (D. Grigore) - Torje, Stancu, Maxim - Marica (G. Bucur)

VEZI GOLURILE DIN MECIUL ROMÂNIA - UNGARIA 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite