VIDEO Piţurcă a terminat pregătirea meciului cu Ungaria, dar nu ştie echipa: ce decizii va lua până sâmbătă la prânz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionerul a susţinut ultima conferinţă de presă înaintea partidei de pe „Arena Naţională“ (sâmbătă, ora 19.00, TVR1), mărturisind că a pierdut un jucător şi că are semne de întrebari în privinţa a două posturi.

Federaţia a anunţat numerele pe care jucătorii români le vor purta în partida cu Ungaria, iar Victor Piţurcă a făcut o ultimă analiză a adversarului din al doilea meci din preliminariile Euro 2016.

„Ungurii sunt periculoşi la fazele fixe. La Budapesta, în acel 2-2 în calificările pentru Mondialul din 2014, am şi luat gol de la ei după o fază fixă. În plus, au fotbalişti buni de contraatac. Nu e un lucru bun pentru noi revenirea lui Szalai în naţionala Ungariei. E un jucător valoros, ne-a pus mari probleme, atunci când am jucat împotriva lor, anul trecut“, şi-a început Piţurcă discursul.

„Nu ştim multe despre noul lor selecţioner“

Întrebat despre importanţa jocului de sâmbătă în ecuaţia calificării, selecţionerul a pus presiunea pe maghiari.

„Dacă reuşim să învingem, vom face un pas imens spre calificarea la Euro, mai ales că, în prima etapă, am câştigat pe terenul Greciei, care pornea cu prima şansă în această grupă. Şi pentru naţionala Ungariei e un meci important, pentru că, dacă pierd, şansele lor de calificare n-ar mai fi mari“, a precizat Piţi, referindu-se la faptul că ungurii au cedat, acasă, în prima etapă, 1-2 cu Irlanda de Nord.

El a comentat şi instalarea lui Pal Dardai pe banca formaţiei maghiare, ca interimar: „A fost dificil şi pentru noi că Ungaria a schimbat selecţionerul, nu ştim multe despre el. Dar nu cred că poate schimba prea multe într-un timp atât de scurt“.

Nu ştie nici atacantul, nici fundaşul dreapta

Selecţionerul a mărturisit că are anumite probleme tactice pe ultima sută de metri, înaintea confruntării cu Ungaria.

„Marica s-a accidentat şi nu ne vom putea baza pe el nici la meciul cu Finlanda. În privinţa echipei de start, nu ştiu cine va fi atacant şi cine va fi fundaş dreapta. Mă voi decide sâmbătă, până la prânz. Trebuie să intre în teren jucătorii cei mai în formă, cei care pot să rezolve orice problemă legată de joc şi de adversar“, a încheiat Piţurcă.

Conform ultimelor informaţii, Chiricheş se bate cu Luchin pentru postul de fundaş dreapta, în timp ce Stancu şi Keşeru sunt primele două opţiuni ale selecţionerului pentru locul din ofensivă.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA INTEGRAL CONFERINŢA LUI PIŢURCĂ

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite