VIDEO Meciuri câştigate de Steaua care dau speranţe roş-albaştrilor că o pot învinge pe Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Steaua - Anderlecht, una dintre cele mai mari performanţe ale roş-albaştrllor FOTO steauafc.com
Steaua - Anderlecht, una dintre cele mai mari performanţe ale roş-albaştrllor FOTO steauafc.com

Istoria clubului Steaua arată că roş-albaştrii au reuşit mai multe partide spectaculoase în competiţiile europene, meciuri care vin drept mărturie în sprijinul posibilităţii unei performanţe în optimile cu Chelsea.

Steaua - Anderlecht: 3-0 (semifinale Cupa Campionilor Europeni, 1985/1986)

Partida descrisă de Tudorel Stoica drept „meciul perfect“ s-a încheiat cu o victorie nesperată pentru cei care pe atunci erau „militarii“, după ce în tur belgienii câştigaseră cu 1-0 şi, în general, erau priviţi una din marile forţe ale Europei. Steaua a reuşit atunci un meci spectaculos, existând voci care plasează victoria cu Anderlecht pe prima poziţie în topul reuşitelor all-time.

Steaua - Göteborg: 5-1 (sferturi Cupa Campionilor Europeni, 1988/1989)

Roş-albaştrii s-au confruntat cu probleme în turul disputat în deplasare împotriva campioanei Suediei la acea vreme (1-0), însă cea dea doua manşă a fost tranşată de Steaua (5-0), prin hattrick-ul lui Lăcătuş şi golurile marcate de Dumitrescu şi Balint. 

Steaua - Valencia: 2-0 (şaisprezecimi UEFA, 2004/2005)

Echipa din Ghencea a reuşit să învingă atunci gruparea spaniolă, care ocupa în acel moment prima poziţie din clasamentul IFFHS. Mai mult, Valencia câştigase Cupa UEFA în sezonul 2003/2004 şi se impusese în Supercupa Europei. În acest context, Steaua i-a învins pe iberici şi a întors rezultatul din tur (2-0), tranşând calificarea la penaltiuri.

Dinamo Kiev - Steaua: 1-4 (grupe Uefa Champions League, 2006/2007)

Roş-albaştrii respirau aerul grupelor Champions League după o absenţă de un deceniu, fapt marcat de un record: cea mai mare victorie reuşită în deplasare după '89. Steaua a marcat de patru ori împotriva ucrainenilor, care cu şase ani mai devreme disputau semifinala Ligii.

Steaua - Ajax: 2-0 (şaisprezecimi Europa League, 2012/2013)

Cea mai recentă performanţă a roş-albaştrilor a fost cea împotriva olandezilor. Steaua a întors rezultatul din prima manşă disputată la Amsterdam (2-0) şi a hotărât soarta partidei la penaltiuri, consfinţind calificarea în optimi, unde o va întâlni joi pe Chelsea, pe Arena Naţională, începând cu ora 20.00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite