VIDEO Cel mai slab schior din istorie? Un sportiv din Venezuela a făcut „show“ pe pârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Solano FOTO Daily Mail
Adrian Solano FOTO Daily Mail

Aceasta este povestea lui Adrian Solano, un sportiv din Venezuela, care a făcut tot posibilul să ajungă la Campionatul Mondial de schi fond din Finlanda.

Acasă, Adrian Solano (22 de ani) se antrenează pe schiuri cu rotile, din motive lesne de înţeles. La începutul anului, el a încercat să meargă în Suedia pentru o sesiune de antrenamente pe zăpadă. Drumul lui s-a oprit în Franţa, unde poliţiştii de frontieră i-au interzis să meargă în mai departe, suspectându-l pe Solano că vrea să imigreze în Suedia, mai ales că sportivul nu avea în buzunar decât 28 de euro.

În urma acestui incident, ministrul de externe venezuelean a trimis o scrisoare dură către autorităţile franceze.

În orice caz, Solano a ajuns în Nordul Europei abia în februarie şi a intrat direct „în focuri“ la Campionatul Mondial de schi fond găzduit de oraşul finlandez Tampere. 

În prima cursă, el era să cadă din start, apoi a încercat să urce o pantă folosind o tehnică ciudată, după care a căzut pe o coborâre.

Prima cursă, de calificări în proba de 10 kilometri, a abandonat-o la 3,5 kilometri de la linia de start. Avea deja 37 de minute, timpul în care ceilalţi competitori încheiaseră deja. La 1,6 km sprint a terminat ultimul, locul 156.

Acuzat că foloseşte fonduri guvernamentale, în timp ce alţi venezueleni n-au ce mânca„ sportivul a declarat că deplasarea s-a făcut pe seama unor “oameni de bine“, care vor să îl sprijine să îşi ducă visul mai departe. Şi acest vis ar fi participarea la Jocurile Olimpice de iarnă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite