VIDEO Imagini care îţi fac pielea de găină. Gigi Becali plângea de bucurie. Steliştii visează la repetarea unui scenariu fabulos după opt ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiricheş nu mai are voie să greşească în returul cu Ajax. FOTO: Reuters
Chiricheş nu mai are voie să greşească în returul cu Ajax. FOTO: Reuters

În 2005, pe Ghencea, roş-albaştrii au reuşit miracolul: au întors rezultatul din tur, 0-2 cu Valencia, şi au obţinut calificarea la penalty-uri. „Adevărul“ prezintă filmul acelui meci halucinant şi planul prin care Laurenţiu Reghecampf vrea să-şi motiveze jucătorii în vederea returului cu Ajax (joi, ora 22.00, Digi Sport 1, Dolce Sport 1).

Părăsită de noroc pe „Amsterdam ArenA“, unde a ratat mai multe ocazii, Steaua e acum abandonată şi de suporterii ei. Nu în totalitate, având în vedere că până ieri se vânduseră peste 35.000 de bilete. Totuşi, faptul că mai erau 15.000 de tichete disponibile i-a dezamăgit pe organizatori, obişnuiţi ca partidele roş-albaştrilor să fie „sold-out“ în Europa.

Eşecul din tur, 0-2, dar şi preţurile mari – cel mai ieftin bilet costă 60 de lei (14 euro) – au diminuat entuziasmul fanilor. Deşi pe „Arena Naţională“ vor fi destule locuri goale, steliştii promit că cei care vor veni la meci nu vor fi dezamăgiţi, mai ales că echipa nu mai are ce pierde după rezultatul din prima manşă.

„Suntem pregătiţi pentru un meci de 120 de minute, penalty-uri. Noi sperăm să întoarcem rezultatul şi apoi totul e posibil la loviturile de departajare“, a spus Adi Popa, cel mai bun om al Stelei la Amsterdam. Roş-albaştrii au şi exersat penalty-urile la finalul antrenamentului de ieri.

„Vrem să sărbătorim calificarea“

Nici Laurenţiu Reghecampf nu crede că eliminarea Ajax-ului e o misiune imposibilă. „Indiferent câţi oameni vor veni la meci, chiar dacă nu vor fi 50.000, noi ne dorim să sărbătorim calificarea alături de fani. Şi, foarte important, vreau să fiu mulţumit cu ceea ce am făcut, după ce voi ieşi de pe teren. O să jucăm şi pentru Neşu, de fapt, pentru toţi steliştii“, a spus „Reghe“.

Motivare cu filmuleţe

Tehnicianul Stelei a dezvăluit şi modalitatea prin care va încerca să-şi convingă jucătorii că acel 0-2 din tur poate fi întors diseară. „Le vom arăta jucătorilor filmuleţe, avem metode să-i motivăm. Îşi doresc să se califice şi ei, au ajuns la un nivel înalt şi ştiu ce trebuie să facă“, a adăugat Reghecampf.

În ultimii ani, echipele româneşti s-au obişnuit să le arată jucătorilor scena cu discursul lui Al Pacino din filmul „Any given Sunday“ în care actorul joacă rolul unui antrenor de fotbal american. Au fost şi situaţii în care antrenorii au optat pentru un meci memorabil care s-a încheiat cu o victorie istorică. Dacă va merge pe această variantă, atunci „Reghe“ le poate arăta elevilor săi faze din meciul cu Valencia, din 2005, din Cupa UEFA. Atunci, roş-albaştrii au revenit de la 0-2 în tur, au bătut cu 2-0 în retur, şi s-au calificat la penalty-uri, la capătul unui joc fabulos în Ghencea.

VEZI IMAGINI SENZAŢIONALE DIN MECIUL STEAUA - VALENCIA

Doi suspendaţi, doi revin

În absenţa lui Pintilii şi Bourceanu, amândoi suspendaţi, Steaua va improviza la centru, urmând să-i folosească pe Tănase şi pe Prepeliţă. Primul revine, după ce a ratat turul cu Ajax din cauza unei suspendări. O altă revenire va fi cea a lui Szukala, polonezul fiind refăcut după o fractură de piramidă nazală.

Steaua (4-2-3-1)

Tătăruşanu – Râpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Prepeliţă, Tănase – Ad. Popa, Rusescu, Chipciu – Tatu

Ajax (4-3-3)

Vermeer – Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind – Eriksen, Poulsen, Schöne – Cuenca, De Jong, Fischer

Olandezii, oripilaţi de gazon: „Mizerabil“

„Arena Naţională“ a costat peste 230 de milioane de euro, s-a inaugurat în septembrie 2011, de atunci s-au jucat 43 de meciuri acolo, iar, uluitor, gazonul a fost schimbat de patru ori! Şi, în curând, covorul de iarbă va trebui să fie schimbat pentru a cincea oară! Asta deoarece, în ultimele trei luni, de când fotbalul a intrat în „hibernare“ la noi, nimeni n-a avut grijă de gazon care arată groaznic acum. Pentru a proteja ce a mai rămas din iarbă, steliştii s-au antrenat, ieri, în Ghencea. Ajax a efectuat şedinţa de pregătire pe „Arena Naţională“, iar olandezii au fost oripilaţi de ce au văzut.

„După ce au plătit 235 de milioane în august 2011, românii se confruntă cu aceleaşi probleme. În 18 luni au schimbat de 4 ori suprafaţa de joc. Ultimul gazon, instalat în septembrie 2012, e mizerabil. Multe părţi au doar pământ, nu mai există iarbă“, au relatat jurnaliştii batavi.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite