Controale la sânge ale Poliției de Transporturi pe căile ferate din România. Sute de stații de cale ferată și de trenuri, verificate

0
Publicat:

O acțiune amplă de verificare a fost desfășurată de polițiștii de la Transporturi la nivel național, vizând menținerea ordinii și siguranței publice în domeniul feroviar. Sute de trenuri și gări au fost controlate, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi de peste 70.000 de lei.

Stație CFR. FOTO Arhivă
Stație CFR. FOTO Arhivă

Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au acţionat, la începutul acestei săptămâni, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători, potrivit Digi24.

Potrivit Poliției Române, acțiunea a vizat verificarea respectării normelor legale de către călători, operatorii feroviari și personalul din gări. Au fost verificate 443 de stații de cale ferată și 445 de trenuri de călători, fiind legitimate peste 3.200 de persoane. De asemenea, au fost controlate 12 nave și ambarcațiuni.

„În cadrul acţiunii, au fost efectuate efectuate verificări în 405 staţii de cale ferată şi 409 trenuri de călători, fiind legitimate 2.641 de persoane.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, dintre care 143 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, una la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 72 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravenţiilor aplicate fiind de 70.600 de lei”, au afirmat poliţiştii, potrivit News.ro.

În urma acestei acţiuni, a fost identificat un bărbat de 34 de ani din judeţul Galaţi, care în urmă cu câteva luni a agresat o femeie de 62 de ani într-un tren.

De asemenea, în Gara Craiova, poliţiştii au găsit asupra unui bărbat de 25 de ani, opt plicuri în care erau fragmente vegetale uscate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite