VIDEO Ilie Balaci, un geniu al fotbalului: Faze magice din cariera sa şi rezumatul meciului în care a distrus Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Balaci / FOTO Adevărul

Ilie Balaci a adunat 65 de selecţii şi opt goluri în prima reprezentativă, fiind în Top 3 cei mai buni fotbalişti din istoria României, alături de Hagi şi de Dobrin.

Ilie Balaci a avut o cariera fabuloasă, fiind ales de două ori cel mai bun fotbalist din România, în 1981 şi 1982.

Universitatea Craiova a fost echipa unde şi-a făcut junioratul, debutând la prima echipă în primul eşalon al fotbalului românesc la 12 august 1973. Momentul a fost consemnat într-o partidă Jiul – U Craiova, scor 1-1, pe când Balaci nu împlinise încă 17 ani. După debutul în prima ligă, Balaci a făcut, aproape imediat, pasul spre prima reprezentativă, la 17 ani şi 6 luni, într-un meci pierdut cu Franţa (0-1), la Paris, la 23 martie 1974.

Primul gol la naţională l-a înscris la 6 octombrie 1976, în amicalul Cehoslovacia – România, scor 3-2. Ulterior, la 12 mai 1982, Balaci a ajuns, în premieră, căpitanul naţionalei într-un amical cu Argentina, pierdut cu 0-1.

Mai jos, aveţi povestea carierei sale fabuloase, dar şi rezumatul meciului în care a învins Italia cu un gol de poveste, în condiţiile în care Italia era campioană mondială în acel moment: 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite