Victor Hănescu are planuri mari: "Mă voi focusa pe tenisul din România, vreau să creez programe pentru copiii de aici"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Hănescu se va ocupa de copii
Victor Hănescu se va ocupa de copii

Victor Hănescu, unul dintre cei mai importanţi jucători ai României din ultimul deceniu, este de părere că tenisul din România se poate dezvolta prin turnee destinate copiilor.

Victor Hănescu a fost prezent la Dr. Oetker Junior Trophy şi s-a declarat încântat de ce a văzut acolo..
“Este un turneu important pentru tenisul din România, care ajută practic jucătorii români să evolueze să ajungă în clasamentele internaţionale,  bine organizat de federaţie împreună cu Dr. Oetker. Am fost şi la deschiderea turneului, iar astăzi la premiere am văzut un nivel ridicat de joc.
Sper ca prezenţa mea aici să îi ajute pe copii, să le dea încredere la început de drum. Am trecut şi eu prin astfel de momente, îmi aduc aminte cu drag de primele turnee internaţionale în care eram înnebunit să văd jucătorii consacraţi. Este important că organizăm aici un turneu în care vin jucători din toată lumea în primul rând pentru tenisul din România să putem să creştem, să avem posibilitatea de a concura cu alţi sportivi din alte ţări. Cred că este nevoie de astfel de turnee în toată ţara, ar trebui să fie mai multe ca să îi vedem pe cei tineri la joc, să aibă şansa de a juca cu străini şi numai aşa cred că putem să ne dezvoltăm. Pentru mine este un nou început, mă voi focusa pe tenisul din România, vreau să creez programe, să construiesc lucruri noi şi bine făcute pentru că aceşti copii din România merită acest lucru“, a declarat Victor Hănescu.


În cadrul turneului ”Dr. Oetker Junior Trophy 2016” a avut loc o acţiune ”In memoriam Florenţa Mihai”. Florenţa Mihai a fost directorul turneului ”Dr.Oetker Junior Trophy”, de la înfiinţarea acestuia, din 2012, şi până anul trecut, când o boală cruntă a răpit-o dintre noi pe această mare doamnă a tenisului românesc. Pentru a onora cum se cuvine memoria celei care a fost Florenţa Mihai, Federaţia Română de Tenis, alături de partenerii de la Smart Corporation Group şi Dr. Oetker România, şi cu sprijinul Agenţiei Naţionale de Presă ”Agerpres”, au organizat o expoziţie de fotografii cu jucătoare şi jucători reprezentativi pentru tenisul românesc. În cadrul festivităţii de premiere, jucătorului Mateo Bivol (Franţa) i s-a acordat premiul ”Fair-Play”, instituit în memoria Florenţei Mihai.
”Cred că Dr. Oetker Junior Trophy este cel mai important turneu internaţional pe care îl avem în momentul de faţă. Din ce am discutat cu cei din alte ţări, cu părinţi, toată lumea s-a simţit bine, iar mulţi au spus că a fost mai bine organizat decât alte turnee de categoria I care se desfăşoară în Europa. A fost totul super, a ţinut şi vremea cu noi. Ne dorim să câştige sportivii noştrii, să le folosească ca puncte şi moral şi este un rezultat foarte bun pentru Raluca. Turneul ăsta a fost ca şi copilul nostru, a fost un proiect la care am râvnit când am depus aplicaţia în 2011 şi ne-am bucurat extraordinar atunci când Tennis Europe a aprobat pentru România un turneu de categoria I. Am încercat de la an la an să-l îmbuntăţim împreună cu Dr. Oetker şi Smart Corporation Grup şi am făcut o săptămână specială nu numai din punct de vedere sportiv. Cu muzică, vedete, magicieni, masterchef, având ca motto al turneului Enjoy life love tenis”, a declarat Cătălina Cristea, director turneu Dr. Oetker Junior Trophy.


Raluca Maria Tudorache a câştigat turneul Dr. Oetker Junior Trophy, după ce a învins-o în finală, scor 3-6, 6-3, 6-4 pe Marta Custic (Spania).

”Sunt foarte fericită că am câştigat turneul Dr. Oetker Junior Trophy. A fost o săptămână minunată pentru mine, am jucat bine şi atmosfera a fost minunată. A fost o exeperienţă foarte interesantă, având şansa să joc cu jucători din toate ţările, cu stiluri de joc diferit. Mi-am găsit forţa interioară şi ambiţia şi am reuşit să revin în finală. Jucătoarea mea preferată este Serena Williams, care are un joc agresiv la care aş vrea şi eu să ajung. Este un turneu important organizat de către Dr. Oetker şi FRT, fiind un pas pentru noi spre marea performanţă”, a declarat Raluca Maria Tudorache.

Perechea din România alcătuită din Fatima Ingrid Amartha Keita şi Ana Paraschiva Manea a acces până în finala în care trebuiau să joace  cu principalele favorite, Marta Custic (Spania)/Daniella Dimitrova(Bulgaria). Din păcate, Fatima s-a accidentat în timpul unui meci de simplu iar cele două au abandonat fără să joace. Proba de dublu băieţi a fost câştigată de Perechea Viktor Jovic (Serbia)/H. Rune (Danemarca), în timp ce la simplu, prima poziţie a fost ocupată de A. Gaponenko din Israel.

Concursul a fost supervizat de Comitetul de Juniori Tennis Europe, asociaţia regională a Federaţiei Internaţionale de Tenis. Organizatorul Dr. Oetker Junior Trophy  a fost Federaţia Română de Tenis. Partenerul oficial al turneului este Dr. Oetker România. SCG Smart Corporation Group a fost promotorul evenimentului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite