Ungaria - România / Ilie Dumitrescu: „Punctul din Ungaria este imens în economia calificării“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Dumitrescu laudă rezultatul obţinut de România la Budapesta FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport
Ilie Dumitrescu laudă rezultatul obţinut de România la Budapesta FOTO Răzvan Păsărică/Rpressport

Ungaria - România / Fostul internaţional Ilie Dumitrescu consideră că punctul obţinut de echipa naţională la Budapesta este foarte important în calculele pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014.

„Trebuie să acceptăm că punctul din Ungaria este unul imens în economia calificării. Victor Piţurcă are timp să analizeze şi să regleze tot ceea ce nu a mers bine vineri seară. Au fost multe greşeli în apărare, în axul central şi cu siguranţă Piţurcă va rezolva aceste probleme şi vom avea parte de o prestaţie foarte bună cu Olanda. Suntem favoriţi în faţa Ungariei după acest meci, este un punct important“, a declarat Ilie Dumitrescu potrivit Mediafax.

Partida pe care România a disputat-o la Budapesta a avut o semnificaţie specială pentru Adrian Mutu, care l-a egalat pe Gheorghe Hagi în clasamentul celor mai buni marcatori ai echipei naţionale. „Regele“ a comentat performanţa atacantului lui Ajaccio: „Deocamdată Mutu nu m-a depăşit la numărul golurilor marcate pentru echipa naţională. Mai are unul şi apoi poate să dea o masă. Să dea Domnul să marcheze el cu Olanda. De asta sunt recordurile, să fie depăşite şi este bine că sunt astfel de jucători care pot reuşi acest lucru “.

Fostul internaţional a mai vorbit şi despre planurile sale de viitor la „Acadamia lui Hagi“: „Avem deja 30 de jucători în circuitul echipelor naţionale, iar din aceştia cred că 10 vor ajunge foarte buni şi vor face faţă la nivelul cel mai înalt, adică să participe la Campionate Europene şi Mondiale. Dacă va fi şi Ianis printre ei, aş fi foarte bucuros. Are talent, dar rămâne să muncească foarte mult, să fie ambiţios, pentru că ambiţia şi sacrifiu sunt cele care fac diferenţa. În timp, poate apărea o nouă generaţie aşa cum a fost cea din 1994“.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite