UEFA vrea suspendări dure. Fotbaliştii şi oficialii rasişti, ameninţaţi cu sancţiuni record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rasismul nu este doar o problemă a fanilor. Şi fotbaliştii cad des în acest păcat. Cazurile Suarez versus Evra sau Terry versus Ferdinand sunt binecunoscute, iar pe întreg mapamondul asistăm şi la patroni sau oficiali de echipe cu declaraţii sau gesturi reprobabile, din această zonă. UEFA vrea acum să ia atitudine.

Într-o conferinţă care a avut loc astăzi la Manchester, Gianni Infantino, secretarul general al UEFA, a anunţat o propunere radicală a forului european, în tentativa de a stârpi acest flagel. 

Trebuie să dăm sancţiuni serioase. Ceea ce propunem este ca, în cazul în care un jucător sau oficial este găsit vinovat, acesta să fie suspendat pentru 10 meciuri”, a declarat Infantino. “Dacă cei vinovaţi de rasism vor fi suporterii, atunci vom închide anumite zone ale stadionului, cele în care s-au petrecut incidentele. Iar dacă ofensele se vor repeta, atunci va fi închis tot stadionul şi se va dicta o amendă de cel puţin 50.000 de euro”, a mai spus oficialul forului european. 

Comitetul Executiv al UEFA va supune la vot propunerea la Londra, în mai. Dacă va fi validată, atunci se va aplica din luna iulie în toate competiţiile aflate sub egida forului european. BBC susţine că UEFA va cere tuturor federaţiilor afiliate să aplice aceste sancţiuni şi în competiţiile interne, dacă acestea vor fi votate la Congresul din mai. 

Altfel, UEFA a sancţionat-o astăzi pe Dinamo Kiev cu două meciuri cu porţile închise, în viitoarea competiţie europeană la care va participa, din cauza comportamentului rasist al spectatorilor, la partidele cu PSG, din noiembrie 2012 (grupele Ligii Campionilor) şi Bordeaux, în februarie 2013 (optimile Ligii Europa). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite