Tragedie la Copa America: eroul Paraguay-ului şi-a calificat echipa în semifinale, dar şi-a „ucis“ unchiul acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Derlis González (numărul 10) a contribuit decisiv la calificarea Paraguay-ului. FOTO: AP
Derlis González (numărul 10) a contribuit decisiv la calificarea Paraguay-ului. FOTO: AP

O bucurie amară. Asta a trăit Derlis González (21 de ani), după ultimul sfert de finală din Copa America, Brazilia – Paraguay (1-1 după 90 de minute şi 3-4 după penalty-uri).

Atacantul legitimat la FC Basel a egalat din penalty, în minutul 72, după ce Robinho deschisese scorul pentru brazilieni, încă din minutul 15. 

După terminarea timpului regulamentar, Derlis González a lovit din nou şi iarăşi de la punctul cu var. 

De această dată, penalty-ul transformat a dus la eliminarea Braziliei pentru care Everton Ribeiro (jucătorul lui Olăroiu la Al-Ahli Dubai) şi Douglas Costa (fotbalistul lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk) au ratat de la punctul cu var. Cealaltă ratare la loteria penalty-urilor i-a aparţinut paraguayanului Roque Santa Cruz.

„De ce m-ai părăsit tocmai acum?“

Bucuria calificării Paraguay-ului în semifinalele Copei America s-a lăsat cu o tragedie. După ce a văzut penalty-ul decisiv transformat de Derlis González, unchiul acestuia a suferit un atac de cord în faţa televizorului şi n-a mai putut fi salvat.

După meci, eroul Paraguay-ului a publicat o poză cu unchiul său pe Twitter, dar şi un mesaj: „De ce tocmai astăzi unchiule? De ce? Tu m-ai părăsit din cauza golului meu. Nu-mi vine să cred“.

E cert: va câştiga un argentinian

În premieră, toate echipele calificate în semifinale sunt pregătite de selecţioneri argentinieni! Jorge Sampaoli (55 de ani) e pe banca ţării gazde, Chile, Ricardo Gareca (57 de ani) e la Peru, Ramon Diaz (55 de ani) conduce Paraguay, iar Gerardo Martino (52 de ani) e selecţionerul Argentinei.

„Performanţa celor patru selecţioneri e o bucurie imensă pentru toată lumea din Argentina, care n-are doar jucători de nivel înalt, ci şi tehnicieni valoroşi“, a declarat Ramon Diaz, după calificarea Paraguay-ului.

Copa America, semifinale

Chile – Peru 

marţi, 02.30, Digi Sport

Argentina – Paraguay

miercuri, 02.30, Digi Sport

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite